top of page

Be gliuteno: sveikuolių piršteliai su kokosu


Reikia:

  • 250 g avižinių dribsnių (150 g viso grūdo ir 100 g smulkesnių)

  • 150 g natūralaus medaus

  • 10 vnt. šviežių datulių (t. y. 130 g šviežių datulių masės be kauliukų)

  • 100 g razinų

  • 100 g saulėgrąžų branduolių

  • 50 g rudojo cukraus

  • 40 g kokosų aliejaus

  • 40 g kokosų drožlių

  • 30 g sezamo sėklų


Celiakijos draugijos kulinarės NiKos receptas. Daugiau apie celiakiją sužinosite čia: celiakija.lt

1. Gilesnėje keptuvėje pakaitinkite aliejų, suberkite avižinius dribsnius, pakaitinkite, pamaišykite, suberkite saulėgrąžas ir sezamo sėklas, nuolatos maišykite, kol truputį apskrus, tuomet suberkite razinas ir gabalėliais supjaustytas datules, rudąjį cukrų ir supilkite medų.

2. Toliau nuolatos maišykite, kol medus tolygiai pasiskirstys. Neperkaitinkite!

3. Tuomet masę sudėkite į stačiakampę skardelę ar keraminį kepimo indą, išklotą maistine plėvele arba kepimo popieriumi. Masę tolygiai paskirstykite ir, uždengę maistine plėvele, dar suspauskite grūstuvėliu taip, kad suformuotumėte tvirtą pagrindą.

4. Tuomet nuimkite maistinę plėvelę, ant pagrindo viršaus užbarstykite kokosų drožlių, jas tolygiai paskirstykite. Viską vėl uždenkite plėvele ir, naudodami grūstuvėlį, švelniai įspauskite. Palaikę kelias valandas šaldytuve ar kitos dienos rytą, supjaustykite suformuotą pagrindą juostelėmis arba kvadratėliais.

Pastaba. Rudasis cukrus suteikia švelnų karamelės skonį, tačiau jei neturite po ranka, galite jo ir nenaudoti – tuomet pilkite truputį daugiau medaus, tik nepersistenkite. Vietoje kokosų aliejaus galite naudoti saulėgrąžų aliejų, o kokosų drožles pakeisti mėgstamomis sėklomis, pvz., moliūgų.

Naujausi įrašai

bottom of page