Barščių užkandis su jogurto baravykų panakota


Barščių užkandis su jogurto baravykų panakota, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 1 val.


Reikia:

  • 300 g virtų burokėlių

  • 1 morkos

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 600 g jogurto

  • 2 lapelių želatinos

  • 2 skiltelių česnako

  • saujelės krapų

  • 80 g šaltai rūkytos šoninės

  • 20 g klevų sirupo

  • 10 g džiovintų baravykų miltelių

  • 1 šaukštelio medaus

  • 30 g balzaminio acto

  • druskos, pipirų

  • aliejaus (kepti)

1. Želatiną užpilkite karštu vandeniu ir ištirpinkite. Sumaišykite su jogurtu. Įdėkite džiovintų baravykų miltelių, druskos ir pipirų. Išmaišykite. Perpilkite į stiklines ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

2. Svogūną, morką, česnaką ir burokėlius supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepkite keptuvėje, įdėkite šaukštelį medaus ir balzaminio acto. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Šoninę pašlakstykite klevų sirupu ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 3–6 min., kol paskrus.

4. Kai jogurtas sustings, ant jo uždėkite keptus burokėlius, šoninę ir krapų šakeles.


Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg