4 asm.
Gaminimas 55 min.
Reikia:
8 paruoštų baltagūžių* kopūstų lapų
200 ml per naktį mirkytų bolivinių balandų
200 ml per naktį mirkytų nekepintų grikių
6 šviežių arba šaldytų baravykų (galite naudoti ir ruduosius pievagrybius)
1 saulėje džiovinto pomidoro
2 svogūnų
1 šaukštelio rudojo cukraus
1 skiltelės česnako
2 šaukštų aliejaus
1 šaukšto Provanso žolelių
Žiupsnelio druskos
300 ml daržovių sultinio
1. Supjaustykite svogūnus plonomis riekelėmis, sumaišykite su cukrumi ir kepkite aliejuje, kol gražiai apskrus. Sudėkite į svogūnus plonomis riekelėmis supjaustytus grybus ir pakepkite juos, kol lengvai apskrus.
2. Pomidoro puselę sutrinkite grūstuvėje kartu su česnako skiltele, sukrėskite į grybus, viską permaišykite ir pakepinkite.
3. Kruopas sumaišykite su grybais ir svogūnais, įberkite Provanso žolelių, druskos. Sumaišykite, dėkite šio įdaro į kopūstų lapus ir suvyniokite balandėlius.
4. Sudėkite balandėlius į aliejumi pateptą kepimo indą, supilkite sultinį ir troškinkite orkaitėje 20–25 min.
*Taip pat galite naudoti ir raugintų kopūstų lapus.
Comments