top of page

Azijietiškos salotos su antiena ir riešutais (Receptas)

Kokios salotos skaniausios? Tos, kurios valgomos traška, yra sultingos, kvepia gaiva ir turi šiek tiek pikantiško skonio. Šios ryškios azijietiškų natų turinčios salotos su agurku, morka ir riešutais yra kaip tik tokios. Tai salotos iš daržovių, kurias tikrai turite namuose arba lengvai rasite visose prekybos vietose.

Gardžios vienos, bet tobulai tinka ir kaip garnyras prie mėgstamų karštų patiekalų. Suteikite spalvų kasdienybei. 

alfo receptas_Azijietiškos salotos
VMG nuotr.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS! 

Video receptą rasite Alfo instagrame čia

 

2 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Salotoms su morkomis, agurkais ir riešutais pagaminti reikia:

  • 1 vidutinės morkos 

  • ⅓ ilgavaisio agurko 

  • ½ mėlynojo svogūno

  • 3–4 skiltelių česnako

  • 3–4 šaukštelių KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 1–2 šaukštelių sezamų sėklų

  • 2–3 šaukštų sūdytų žemės riešutų

  • 2–3 šaukštelių marinuotų imbierų

  • 500 g LAPINO PUOTA šviežių ančiukų širdelių

  • Šlakelio BASSO itin gryno alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio SANTA MARIA maltų kalendrųŽiupsnelio SANTA MARIA maltų saldžiųjų paprikųŽiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos

  • Keleto šviežių kalendrų šakelių 


1. Morką nulupkite, ją ir agurką supjaustykite trumpais šiaudeliais, svogūną – pusžiedžiais. Česnakus susmulkinkite. Pjaustytas daržoves ir pusę česnakų suberkite į dubenį. 

2. Pilkite du šaukštelius KIKKOMAN padažo „Ponzu“, suberkite sezamų sėklas, žemės riešutus ir smulkintus imbierus. 

3. LAPINO PUOTA šviežias ančiukų širdeles supjaustykite per pusę. 

4. Į keptuvę pilkite BASSO itin gryno alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite ančiukų širdeles iš visų pusių. Pagardinkite SANTA MARIA maltomis kalendromis, saldžiosiomis paprikomis, smulkintu česnaku ir SANTA MARIA akmens druska. Apšlakstykite „Ponzu“ padažu. 

5. Suberkite širdeles į salotų dubenį ir viską išmaišykite. 

6. Papuoškite sezamų sėklomis, riešutais ir šviežiomis kalendrų šakelėmis. 


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page