Silkė, silkė ir dar kartą silkė – tikriausiai būtent šis ingredientas sukasi kiekvieno galvoje ir puikuojasi kiekviename šaldytuve Kūčių išvakarėse. Ar rinktis laiko patikrintą receptą, ar išmėginti naują variaciją? Turime pasiūlymą: klasikinį skonį paįvairinkite netikėtu, tačiau nuostabą sukeliančiu modernumo šaukštu. Šventinėje „Kulinarinio detektyvo“ laidoje VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas silkę paguldė į neįprastus patalus. Kartu su avokadais, ryžiais, ikrais ir kitais ingredientais. Nustebinkite ir skoniu, ir patiekimu!
![](https://static.wixstatic.com/media/251599_ab9e44aeb5a2443591dcd00e88ea4660~mv2.jpg/v1/fill/w_139,h_70,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/251599_ab9e44aeb5a2443591dcd00e88ea4660~mv2.jpg)
Reikia:
1 šaukšto ryžių acto
1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo
100 g virtų ryžių
50–80 g naminio majonezo
1 šaukšto liofilizuotų burokėlių
½ šaukštelio vasabio
½ ilgojo agurko
1 prinokusio avokado
1 „matjes“ silkės
1 šaukšto ikrų
Kalendrų lapelių
Sumaišykite actą, DANSUKKER šviesųjį sirupą ir šiuo mišiniu pagardinkite ryžius.
Majonezą sumaišykite su liofilizuotais burokėliais ir vasabiu.
Smulkiai supjaustykite agurką, avokadą ir silkę.
Į dubenėlį sudėkite ryžius, silkę, agurkus, avokadus, įdėkite majonezo ir ikrų. Puoškite kalendromis.