top of page

Avižinės košės metamorfozės: 3 skirtingi receptai

  • 2019-01-02
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 2020-02-07


avižinė košė, VMGonline receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Su avokadu ir pomidorais

  • 85 g avižinių dribsnių

  • 1 šaukštelio ispaninio šalavijo sėklų

  • 130 g pieno

  • 130 g vandens

  • ½ prinokusio avokado

  • 1 prinokusio pomidoro

  • Šlakelio citrinos sulčių

  • Saujelės kalendrų ir petražolių

  1. Avižinius dribsnius ir ispaninio šalavijo sėklas užmerkite iš vakaro piene ir vandenyje, dėkite į šaldytuvą.

  2. Avokadą supjaustykite riekelėmis. Pomidorą supjaustykite kubeliais. Pašlakstykite citrinos sultimis. Viską sumaišykite su kalendromis ir petražolėmis.

  3. Košę patiekite su daržovių garnyru.

Su pestu ir kiaušiniu

  • 80 g avižinių dribsnių

  • 250 g vandens

  • 1 šaukšto žaliojo pesto

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 kiaušinio

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  1. Avižinius dribsnius užmerkite iš vakaro vandenyje, dėkite į šaldytuvą.

  2. Ryte užvirinkite, uždenkite ir nukaiskite. Sumaišykite su pestu.

  3. Iškepkite kiaušinį, uždėkite jį ant košės, pabarstykite druska ir pipirais.

Su pomidorų „ragout“

  • 85 g avižinių dribsnių

  • 130 g pieno

  • 130 g vandens

  • 200 g vyšninių pomidoriukų

  • 3 „šalotinių“ svogūnų

  • Aliejaus (kepti)

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio Provanso žolelių

  • Saujelės špinatų lapų

  • 1 šaukšto kaparėlių

  1. Avižinius dribsnius užmerkite iš vakaro piene ir vandenyje, dėkite į šaldytuvą.

  2. Vyšninius pomidoriukus perpjaukite pusiau, „šalotinius“ svogūnus supjaustykite kubeliais. Suberkite svogūnus į keptuvę, pasūdykite, trumpai apkepkite stiprioje kaitroje, įberkite Provanso žolelių.

  3. Suberkite pomidorus, trumpai apkepkite, tada sudėkite špinatus. Kepkite, kol špinatai šiek tiek apvys. Sumaišykite su kaparėliais, sudėkite į keptuvę košę ir viską permaišykite.


bottom of page