Avižinės košės metamorfozės: 3 skirtingi receptai
- 2019-01-02
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2020-02-07

Su avokadu ir pomidorais
85 g avižinių dribsnių
1 šaukštelio ispaninio šalavijo sėklų
130 g pieno
130 g vandens
½ prinokusio avokado
1 prinokusio pomidoro
Šlakelio citrinos sulčių
Saujelės kalendrų ir petražolių
Avižinius dribsnius ir ispaninio šalavijo sėklas užmerkite iš vakaro piene ir vandenyje, dėkite į šaldytuvą.
Avokadą supjaustykite riekelėmis. Pomidorą supjaustykite kubeliais. Pašlakstykite citrinos sultimis. Viską sumaišykite su kalendromis ir petražolėmis.
Košę patiekite su daržovių garnyru.
Su pestu ir kiaušiniu
80 g avižinių dribsnių
250 g vandens
1 šaukšto žaliojo pesto
Aliejaus (kepti)
1 kiaušinio
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Avižinius dribsnius užmerkite iš vakaro vandenyje, dėkite į šaldytuvą.
Ryte užvirinkite, uždenkite ir nukaiskite. Sumaišykite su pestu.
Iškepkite kiaušinį, uždėkite jį ant košės, pabarstykite druska ir pipirais.
Su pomidorų „ragout“
85 g avižinių dribsnių
130 g pieno
130 g vandens
200 g vyšninių pomidoriukų
3 „šalotinių“ svogūnų
Aliejaus (kepti)
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio Provanso žolelių
Saujelės špinatų lapų
1 šaukšto kaparėlių
Avižinius dribsnius užmerkite iš vakaro piene ir vandenyje, dėkite į šaldytuvą.
Vyšninius pomidoriukus perpjaukite pusiau, „šalotinius“ svogūnus supjaustykite kubeliais. Suberkite svogūnus į keptuvę, pasūdykite, trumpai apkepkite stiprioje kaitroje, įberkite Provanso žolelių.
Suberkite pomidorus, trumpai apkepkite, tada sudėkite špinatus. Kepkite, kol špinatai šiek tiek apvys. Sumaišykite su kaparėliais, sudėkite į keptuvę košę ir viską permaišykite.