top of page

Atrask augalinį: tailandietiškas Pad Thai (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.                                                                                                                                                         Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas: augalinė klasikinės tailandietiškos sriubos Pad Thai versija.


Challenge 22 nuotr.
VMG nuotr.

Pad Thai pagaminti reikia:

  • 200 g ryžių makaronų

  • 60 g sojų padažo

  • 0,5 v. š. imbiero miltelių

  • 1 v. š. cukraus (galite keisti datulių ar klevų sirupu)

  • 2 pakeliai arba 300 g tofu

  • 1 v. š. aliejaus

  • ketvirtis raudonojo kopūsto galvos

  • 2 morkos, sutarkuotos

  • 3 česnako skiltelės, susmulkintos

  • 150 g spindulinių pupuolių daigų

  • 2 laiškiniai svogūnai

  • 40 g žemės riešutų be odelių


  1. Užpilame ryžių makaronus verdančiu vandeniu ir palaikome 5 minutes. Išpilame vandenį ir perkeliame į dubenį.

  2. Sumaišome sojų padažą, imbierą, cukrų (ar datulių/ klevų sirupą).

  3. Supjaustome tofu į kubelius, ir pamarinuojame (geriausia bent 2 valandas).

  4. Ištraukiame tofu iš marinato ir likusį marinatą pilame ant ryžių makaronų.

  5. Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, keptuvei stipriai įkaitus dedame tofu. Kepame kartais pamaišydami ant didelės ugnies 5 minutes, kol paruduos. Iškepusį tofų perkeliame į dubenį su makaronais.

  6. Leidus keptuvei vėl įkaisti, dedame daržoves ir kepame 3 minutes ant aukštos ugnies be aliejaus. Sumažiname ugnį ir sudedame daigus, pamaišome ir galiausiai sumaišome keptuvės turinį su makaronais ir tofu. 

  7. Serviravimui supjaustome svogūnų laiškus, sutraiškome žemės riešutus, pabarstome kiekvieną porciją.


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Challenge 22.


Naujausi įrašai

bottom of page