Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas: augalinė klasikinės tailandietiškos sriubos Pad Thai versija.
Pad Thai pagaminti reikia:
200 g ryžių makaronų
60 g sojų padažo
0,5 v. š. imbiero miltelių
1 v. š. cukraus (galite keisti datulių ar klevų sirupu)
2 pakeliai arba 300 g tofu
1 v. š. aliejaus
ketvirtis raudonojo kopūsto galvos
2 morkos, sutarkuotos
3 česnako skiltelės, susmulkintos
150 g spindulinių pupuolių daigų
2 laiškiniai svogūnai
40 g žemės riešutų be odelių
Užpilame ryžių makaronus verdančiu vandeniu ir palaikome 5 minutes. Išpilame vandenį ir perkeliame į dubenį.
Sumaišome sojų padažą, imbierą, cukrų (ar datulių/ klevų sirupą).
Supjaustome tofu į kubelius, ir pamarinuojame (geriausia bent 2 valandas).
Ištraukiame tofu iš marinato ir likusį marinatą pilame ant ryžių makaronų.
Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, keptuvei stipriai įkaitus dedame tofu. Kepame kartais pamaišydami ant didelės ugnies 5 minutes, kol paruduos. Iškepusį tofų perkeliame į dubenį su makaronais.
Leidus keptuvei vėl įkaisti, dedame daržoves ir kepame 3 minutes ant aukštos ugnies be aliejaus. Sumažiname ugnį ir sudedame daigus, pamaišome ir galiausiai sumaišome keptuvės turinį su makaronais ir tofu.
Serviravimui supjaustome svogūnų laiškus, sutraiškome žemės riešutus, pabarstome kiekvieną porciją.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Challenge 22.
Comments