Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.
Šie blynai yra tikra skonių bomba! Jei paprasti lietiniai jau atsibodo ir norisi kažko naujo, bet nesudėtingo, tiesiog privalu šiuos pabandyti. Nenusivilsite!
4 blynai, 2 porcijos
Lietiniams su špinatais pagaminti reikia:
50 g špinatų (galima ir daugiau)
120 g kvietinių miltų
240 ml nesaldinto augalinio pieno
žiupsnio druskos
saujos vyšninių pomidoriukų
keleto džiovintų pomidorų
1 avokado
~100 g augalinės fetos
1 laimo
šiek tiek šviežios kalendros
„Sriracha“ padažo, jei norisi, kad visi skonių receptoriai būtų paliesti, bet nebūtina, skanu bus ir taip
Špinatus, miltus, pieną, druską dedame į maisto smulkintuvą ir malame, kol bus vientisa masė.
Susipjaustome avokadą juostelėmis, pomidorus pjauname pusiau.
Pilame tešlą ant įkaitinto aliejaus ir kepame kaip įprastus lietinius, po kelias minutes iš abiejų pusių.
Sudedame įdarą, apšlakstome laimo sultimis, jei patinka, užsimetame kalendros, ir ragaujame.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @tofuvisainefu
Comments