top of page

Atrask augalinį: moliūginis apelsininis keksas be glitimo ir be cukraus (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


moliūgų keksas_moliūgų duona_vegan_receptas_be glitimo_kepiniai be glitimo
Follow Your Spoon nuotr.

Kepinių gaminimas su miltais be glitimo ir be kiaušinių gali reikalauti daug eksperimentavimo. Šįkart pristatome gana sveikuoliško ir taip pat švelniai saldaus, puraus, drėgno ir minkšto kekso, ar moliūgų duonos, receptą. Taip pat siūlome įmaišyti auksinių razinų ir riešutų.


Moliūginiam keksui pagaminti reikia:

  • 1 puodelio avinžirnių miltų (150g)

  • 1/2 puodelio migdolų miltų (60g)

  • 1/4 puodelio grikių miltų (32g)

  • 1/4 puodelio kukurūzų krakmolo (28g)

  • 1 1/2 šaukštelio GF kepimo miltelių

  • 1/2 šaukštelio sodos

  • 1/4 šaukštelio druskos

  • 1/4 šaukštelio cinamono

  • 1 puodelio moliūgų tyrės (250g)

  • 12 minkštų datulių

  • 1/2 puodelio augalinio pieno

  • 2 šaukštų saulėgrąžų/kokosų aliejaus (25g)

  • 1 apelsino sulčių (100g)

  • Apelsino žievelės

Kaip gaminti:

  1. Dubenyje sumaišome sausus produktus.

  2. Datules blenderyje suplakame su augaliniu pienu.

  3. Gautą masę sumaišome su likusiais ingredientais, tuomet įmaišome miltus.

  4. Tešlą pilame į pailgą kekso kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.

  5. Kepame įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje 50-55 min., kol įkišus medinį pagaliuką jis lieka švarus.

  6. Prieš pjaustant paliekame atvėsti.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Follow Your Spoon.


Naujausi įrašai

bottom of page