Atrask augalinį: granola su apelsinais ir šokoladu (Receptas)


Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Gyvi gali archyvo nuotr.

Granola su apelsinais ir šokoladu pagaminti reikia:

  • 4 puodelių stambių avižų dribsnių

  • 1/2 puodelio klevų sirupo

  • tarkuotos žievelės nuo 3 didelių apelsinų

  • 4 v. š. kokosų aliejaus

  • 1 a. š. cinamono

  • 1 a. š. vanilės esencijos

  • žiupsnelio druskos

  • 100 g kokybiško juodojo šokolado (ne mažiau negu 70 % kakavos, veganiško)

  1. Į dubenį pilame avižas, cinamoną ir druską. Pašildome kokosų aliejų kartu su klevų sirupu, vanile ir apelsinų žievelėmis. Skystus ingredientus gerai sumaišome su sausais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir tolygiai paskirstome.

  2. Kepame įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu 185 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Išimame, pamaišome ir vėl kepame orkaitėje 20 minučių. Leidžiame pilnai atvėsti.

  3. Peiliu smulkiai supjaustome šokoladą, dedame ant iškeptos granolos, gerai išmaišome.

  4. Laikome sandariame ir sausame inde bei suvartojame per porą savaičių.


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!


Už šios savaitės receptą dėkojame Aistei iš Plantastic Blondie.