Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.
Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas: gaivi agurkų ir avokadų sriuba
Agurkų ir avokadų sriubai pagaminti reikia:
1 vieno ilgavaisio agurko
8 - 10 mėtų lapelių
6 baziliko lapelių
1,5 v. š. petražolių
laiškinio svogūno pagal skonį
½ avokado
¼ puodelio vandens
druskos pagal skonį
Pagardams:
¼ puodelio paprasto augalinio jogurto
¼ puodelio geltonųjų vyšninių pomidoriukų, perpjautų per pusę
2 v. š. daigintų mėgstamų sėklų
1 a. š. sėklų mišinio (čija, kanapių, linų sėmenų, grikių)
šviežių žirnelių savo ankštyse
Visus sriubai skirtus ingredientus sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
Atvėsinti šaldytuve.
Gerai išmaišyti ir patiekti su priedais ant viršaus.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai Gyvi gali ir tinklaraščiui Drive Me Hungry.