Aštrias vištienos juosteles patiekite su baltuoju imbieriniu padažu ir šis užkandis taps visų susibūrimų „vinimi".
4 asm.
Gaminimas: 10 min.
Kepimas: 15 min.
Aštrioms vištienos juostelėms su pikantišku padažu pagaminti reikia:
50 g kukurūzų traškučių
2 kiaušinių baltymų
400 g vištienos filė
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio prieskonių vištienai
Šviežių bazilikų lapelių (papuošimui)
SANPELLEGRINO limonado „Melograno & arancia“ (patiekimui)
1. Lengvai patrupinkite kukurūzų traškučius. Išplakite kiaušinių baltymus iki lengvų putų.
2. Vištienos filė gabaliukus supjaustykite plonomis juostelėmis, apibarstykite druska ir prieskoniais, apvoliokite baltymuose, o po to – traškučiuose. Apvoliotus mėsos gabaliukus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 190 °C orkaitėje apie 15 min., kol gražiai apskrus.
3. Patiekite su padažu, kukurūzų traškučiais ir papuoškite bazilikų lapeliais.
4. Skanaukite kartu su SANPELLEGRINO limonadu „Melograno & arancia“
Pikantiškam baltajam padažui pagaminti reikia:
1 šaukštelio marinuoto imbiero
Keleto šaukštų majonezo
½ šaukštelio sriračos padažo
Žiupsnelio mėgstamų prieskoninių žolelių
1. Marinuotą imbierą susmulkinkite.
2. Sumaišykite su majonezu, sriračos padažu ir mėgstamomis žolelėmis.
Gardžių atradimų.