4 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 1 val..
Orkaitės t-ra 175 °C
Reikia:
4 ančių kulšelių
3–4 morkų
1 pastarnoko
½ nedidelio svogūno
nedidelio gabaliuko aitriosios paprikos
2–3 skiltelių česnakų
2 citrinžolių stiebų
2–3 cinamono lazdelių
3–4 žvaigždiniai anyžių
1 apelsino
druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
lydyto sviesto (kepti)
1. Morkas, pastarnoką ir svogūną supjaustykite.
2. Iš kulšnelės išimkite kauliuką iki sąnario, tada atsargiai nustumkite mėsą nuo likusio kaulo ir nupjaukite arba nukapokite sąnarį. Kaulus kol kas atidėkite į šalį.*
3. Mėsą ištieskite, pabarstykite druska ir pipirais, suformuokite piramidę su kauliuku viršuje, pagrindą susekite mediniais iešmeliais kryžmai – taip, kad būtų atrama.
4. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepkite, kiek įmanoma, ančių kulšeles ir kaulus nuo kulšelių. Į keptuvę suberkite daržoves, jas apkepkite kartu su kulšelėmis. Įpilkite vandens, išspauskite apelsinų sulčių, sudėkite prieskonius ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 °C temperatūros. Kepkite apie valandą. Per tą laiką pagaminkite raudongūžių kopūstų garnyrą.
*Restorano „Stikliai“ vyriausiojo šefo Lino Bražinsko patarimas – kaulus įdėkite į verdamą sultinį.