4 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 10 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
450 g antienos filė
500 g topinambų
150 g džiovintų datulių
300 g „šalotinių“ svogūnėlių
50 g rudojo cukraus
300 g jautienos sultinio
50 g brendžio arba konjako
Kelių skiltelių česnako
Kelių šviežio rozmarino šakelių
Šakelės čiobrelio
Šlakelio alyvuogių aliejus
Druskos, pipirų
1. Antienos krūtinėles odą įpjaukite iki mėsos. Pabarstykite keptuvę druska ir pipirais. Sausoje keptuvėje kepkite antienos krūtinėlę oda į apačią.
2. Topinambus gerai nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
3. Svogūnėlius supjaustykite smulkiais kubeliais.
4. Kai anties krūtinėlė apskrus, apverskite ir šalia sudėkite topinambus. Įdėkite česnako skiltelę ir rozmarino šakelių.
5. Perkelkite viską iš keptuvės į kepimo skardelę ir kepkite antieną su topinambais apie 10 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
6. Padažui panaudokite tą pačią keptuvę. Ten kartu su alyvuogių aliejumi apkepkite svogūnus, smulkintas datules be kauliuko, česnako skiltelę ir įberkite rudojo cukraus. Įpilkite brendžio ir leiskite jam nugaruoti kelias minutes. Supulkite sultinį ir garinkite,
Comentarios