Ant grilio kepto viščiuko su itališku padažu receptas (ypatingai greitas paruošimas)

Keptas viščiukas tinka visoms, net pačioms ypatingiausioms progoms. Ant grilio keptas kukurūzinis viščiukas ir yra proga ypatingai progai. Kvieskite draugus, bičiulius, šeimos narius ir mėgaukitės!



Viščiukui paruošti reikia:

  • 600 g vištienos (kukurūzinis viščiukas, mėgstamos vištienos dalys)

  • ½ žaliosios citrinos

  • 1 šviežio rozmarino šakelės

  • 1 šaukštelio medaus

  • 1 šaukšto aštrių garstyčių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 6 aviečių

  • 1 skiltelės česnako

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 400 g KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKAS itališko stiliaus padažo su daržovėmis „Napoletana“



1. Avietes sudėkite į virtuvinį smulkintuvą, įspauskite citrinos sulčių, įdėkite česnako, medaus ir garstyčių. Taip pat sudėkite šakelę nuskabyto rozmarino ir druskos. Supilkite aliejų ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Visa tai sutrinkite virtuviniu smulkintuvu.

2. Šiuo marinatu įtrinkite viščiuką ir gerai pamasažuokite. Palaikykite kambario temperatūroje apie pusvalandį. Kepkite 180 °C temp. grilyje arba orkaitėje apie 40 min., kol gražiai apskrus ir iškeps.

3. KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKAS itališko stiliaus padažą su daržovėmis „Napoletana“ pašildykite keptuvėje ar puode (orkaitėje ar ant grilio) ir patiekite vištieną su šiltu padažu.

4. Papildomai galite patiekti mėgstamų daržovių salotų. Ypatingai skanu paskutinius padažo likučius lėkštėje kabinti su lavašu, pita ar prancūzišku batonu ir suvalgyti viską iki paskutinio lašo.



Skanaus!