Ametisto želė su vynu (Receptas)
- eglerace
- 10-27
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 10-27
Pavadinimas „Ametisto želė“ nėra atsitiktinis: šis desertas spindi brangakmenio spalvomis, o jo sluoksniuose „žaidžia" vyno, uogų ir citrusų gaiva.
Lengvas, subtiliai saldus, elegantiškas ir žaismingas desertas – puikus būdas užbaigti šventinę vakarienę ar nustebinti svečius desertu, kuris atrodo įspūdingai ir palieka didelį įspūdį paragautas.
Tikras vaišių stalo perlas, kurį pagaminsite greitai ir lengvai.

6 asm.
Želė su vynu pagaminti reikia:
22 g želatinos
750 g vaisių ir (ar) uogų vyno gėrimo.
1 citrinos žievelės ir sulčių
30–50 g cukraus
50 g raudonųjų uogų sirupo
1–2 lašų vandenyje tirpių mėlynos spalvos dažų
Želatiną užmerkite 200 ml vaisių ir (ar) uogų vyno gėrimo, kad išbrinktų.
Išbrinkusią želatiną pakaitinkite, kol ištirps, perkoškite, įdėkite citrinos žievelės ir kartu su ja atvėsinkite.
Žievelę išimkite, atvėsusį skystį sumaišykite su cukrumi, sirupu, citrinos sultimis (paragaukite ar skanu – skonis turi būti intensyvesnis nei pageidaujamas rezultatas. Jei reikia – atitinkamai pagardinkite) ir padalinkite pusiau. Vieną pusę supilkite į formą ir šiek tiek pastingdykite. Želė turi būti labai minkšta, bet neskysta.
Kitą tirpalo dalį padažykite dažais ir atsargiai šaukštu supilkite ant pastingusios dalies. Vėl pastingdykite ir supilkite likusį tirpalą. Tada sustingdykite iki reikiamos konsistencijos.
Formą įnardinkite į karštą vandenį, palaikykite 30 sekundžių ir uždengę serviravimo lėkšte apverskite.
Gardžių atradimų.


























