6 asm.
Želė su vynu pagaminti reikia:
22 g želatinos
750 g VORUTA vaisių ir (ar) uogų vyno gėrimo „Winterspice“
1 citrinos žievelės ir sulčių
30–50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
50 g raudonųjų uogų sirupo
1–2 lašų vandenyje tirpių mėlynos spalvos dažų
Želatiną užmerkite 200 ml VORUTA vaisių ir (ar) uogų vyno gėrimo „Winterspice“, kad išbrinktų.
Išbrinkusią želatiną pakaitinkite, kol ištirps, perkoškite, įdėkite citrinos žievelės ir kartu su ja atvėsinkite.
Žievelę išimkite, atvėsusį skystį sumaišykite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, sirupu, citrinos sultimis (paragaukite ar skanu – skonis turi būti intensyvesnis nei pageidaujamas rezultatas. Jei reikia – atitinkamai pagardinkite) ir padalinkite pusiau. Vieną pusę supilkite į formą ir šiek tiek pastingdykite. Želė turi būti labai minkšta, bet neskysta.
Kitą tirpalo dalį padažykite dažais ir atsargiai šaukštu supilkite ant pastingusios dalies. Vėl pastingdykite ir supilkite likusį tirpalą. Tada sustingdykite iki reikiamos konsistencijos.
Formą įnardinkite į karštą vandenį, palaikykite 30 sekundžių ir uždengę serviravimo lėkšte apverskite.
Gardžių atradimų.