top of page

Ametisto želė su vynu (Receptas)

  • eglerace
  • 10-27
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 10-27

Pavadinimas „Ametisto želė“ nėra atsitiktinis: šis desertas spindi brangakmenio spalvomis, o jo sluoksniuose „žaidžia" vyno, uogų ir citrusų gaiva.

Lengvas, subtiliai saldus, elegantiškas ir žaismingas desertas – puikus būdas užbaigti šventinę vakarienę ar nustebinti svečius desertu, kuris atrodo įspūdingai ir palieka didelį įspūdį paragautas.

Tikras vaišių stalo perlas, kurį pagaminsite greitai ir lengvai.


vyno želė_Alfo receptas
VMG nuotr.

6 asm.


Želė su vynu pagaminti reikia:

  • 22 g želatinos

  • 750 g vaisių ir (ar) uogų vyno gėrimo.

  • 1 citrinos žievelės ir sulčių

  • 30–50 g cukraus

  • 50 g raudonųjų uogų sirupo

  • 1–2 lašų vandenyje tirpių mėlynos spalvos dažų


  • Želatiną užmerkite 200 ml vaisių ir (ar) uogų vyno gėrimo, kad išbrinktų.

  • Išbrinkusią želatiną pakaitinkite, kol ištirps, perkoškite, įdėkite citrinos žievelės ir kartu su ja atvėsinkite.

  • Žievelę išimkite, atvėsusį skystį sumaišykite su cukrumi, sirupu, citrinos sultimis (paragaukite ar skanu – skonis turi būti intensyvesnis nei pageidaujamas rezultatas. Jei reikia – atitinkamai pagardinkite) ir padalinkite pusiau. Vieną pusę supilkite į formą ir šiek tiek pastingdykite. Želė turi būti labai minkšta, bet neskysta.

  • Kitą tirpalo dalį padažykite dažais ir atsargiai šaukštu supilkite ant pastingusios dalies. Vėl pastingdykite ir supilkite likusį tirpalą. Tada sustingdykite iki reikiamos konsistencijos.

  • Formą įnardinkite į karštą vandenį, palaikykite 30 sekundžių ir uždengę serviravimo lėkšte apverskite.


Gardžių atradimų.

bottom of page