Agurkų salotų receptas, kuris išgelbės padėtį ir tada, kai reikės greito užkandžio, ir tada, kai reikės garnyro prie kokio kepsnio.
Universalūs patiekalai yra didelis gėris!
2–3 porcijos
Agurkų salotoms pagaminti reikia:
1 vidutinės kaliaropės
Kelių SPILVA marinuotų agurkėlių
1 vidutinio šviežio agurko
1 nedidelio svogūno
Žiupsnelio sezamų sėklų
Žiupsnelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
2 šaukštų baltojo vyno acto
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelės
1 šaukšto aštraus padažo
Kuokštelio kalendrų
Žiupsnelio druskos
Šlakelio aliejaus
Brokolio žiedynų (papuošimui)
Kaliaropes, svogūnus nulupkite ir kartu su šviežiu agurku supjaustykite plonomis juostelėmis ar griežinėliais. Tai galite padaryti su pjaustykle arba peiliu. Supjaustykite SPILVA marinuotus agurkėlius.
Viską dėkite į vieną indą, berkite sezamų sėklas, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, brokolio žiedynus, druską, pilkite alyvuogių aliejų, actą. Įtarkuokite skiltelę česnako, įdėkite aštraus padažo ir plėšytų kalendrų. Viską išmasažuokite ir išmaišykite rankomis. Skanaukite.
ALFO PATARIMAI:
· Jei nemėgstate kaliaropės, ją galite keisti plonai pjaustyta morka arba ridikėliais (bet nepažįstu nė vieno žmogaus pasaulyje, kuriam nepatiktų kaliaropė. Jei jums patinka ridikėlis – patiks ir kaliaropė).
· Vietoje kalendrų galite rinktis kitas mėgstamas prieskonines žoleles, pavyzdžiui, krapus arba bazilikus.
· Svarbu supjaustyti daržoves labai plonais griežinėliais. O tai labai greitai ir paprastai padės padaryti GRAEF pjaustyklė.
Skanaus!
Comments