8 Alfo idėjos, ką daryti su slyva

Keista, kad slyvos nesukelia tiek šurmulio socialiniuose tinkluose, kiek jo sukelia, pavyzdžiui, braškės vasaros pradžioje arba moliūgai rudenį. Ir be reikalo, nes slyva yra tokia universali, kad, pavyzdžiui, iškepta orkaitėje gali būti patiekta ir kaip desertas, ir kaip garnyras keptai vištai.


Taigi, nepražiopsokite slyvų. Ta proga Alfas Ivanauskas dalinasi idėjomis, kaip patiektos slyvos jam labiausiai patinka.


ką gaminti iš slyvų, slyvų patiekalai, vmg receptas
Shutterstock.com nuotr.

1. Slyvas perpjaukite per pusę, kepkite orkaitėje kartu su obuoliais ir patiekite prie keptos vištos.

2. Slyvas sūdykite, rauginkite ir patiekite su mėsos patiekalais. Receptas čia.

3. Keptas, džiovintas slyvas įdėkite į karštą sumuštinį su sūriu: slyvos suteikia drėgnumo, gilesnio skonio ir įdomios tekstūros. Slyvos tinka ir prie kiaulienos, ir prie kalakutienos ar vištienos.

4. Virkite slyvų čatnį. Man skaniausia, kai slyvos maišomos su saliero gumbu, gardindamos čili pipirais ir citrinos žievelėmis. Tai puikus pagardas ir prie mėsos patiekalų, bet ir prie sūrio – tai ypatingai.

5. Šaldykite slyvas (be kauliukų). Vėliau galėsite naudoti jas pyragams ir keksams kepti, padažams bei kompotams ruošti.

6. Neverdu slyvų kompoto žiemai iš anksto. Verdu jį iš šaldytų slyvų tada, kai jo norisi, skaninu kardamonu, gvazdikėliais, anyžiais ir citrinų žievelėmis. Neįtikėtinai skanus ir jaukus prieskoningas naminis gėrimas.



7. Ir džiovintos, ir šviežios slyvos tobulai tinka su aštriais picos ingredientais, pavyzdžiui, čioriso dešra, taip pat mocarela. Supjaustykite slyvas nedideliais gabalėliais supjaustykite, patepkite aliejumi ir kepkite. Arba galite iškeptomis slyvomis pagardinti jau iškeptą picą. Slyvos suteikia salstelėjusios rūgštelės skonį.

8. Slyvos labai dera su marinuotais burokėliais ir silke. Tai patiekalas, kuris visus nuginkluoja. Receptą rasite čia. Skanaus.


Sėkmės ir skanaus!