Kūčių receptai. Silkė su marinuotais burokėliais ir šviežiomis slyvomis

Tradicinis ar įdomesnis silkės patiekalas Kūčioms? Tikėtina, kad kai išbandysite šį silkės su marinuotais burokėliais ir šviežiomis slyvomis receptą, jis taps tradicinis.

Silkė su marinuotais burokėliais ir šviežiomis slyvomis, Alfo receptai, Alfas vienas namuose, receptas
VMG nuotr.

#Alfasvienasnamuose video receptą rasite ČIA


4 asm.

Gaminimas 20 min.


Silkei pagaminti reikia:

  • 0,5 raudonojo svogūno

  • 1 riekelės juodos duonos su sėklomis AGOTOS 45% SĖKLŲ DUONA

  • 1 vidutinio virto burokėlio

  • Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų vyno acto

  • Žiupsnelio cukraus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 2 šviežių slyvų

  • 2 vnt. silkių filė

  • 2 šaukštų majonezo

  • Prieskoninių žolelių (papuošimui)

Svogūnų marinatui:

  • 6 šaukštų acto

  • 2 šaukštų cukraus

  • 0,5 stiklinės vandens

  • Mėgstamų prieskonių (aš naudojau: lauro lapus, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus, garstyčių grūdelius)


1. Svogūną supjaustykite laiveliais (į 6 dalis). Actą sumaišykite su cukrumi, lauro lapais, gvazdikėliais, pipirais ir garstyčių grūdeliais. Viską pakaitinkite apie 5 min., sudėkite pjaustytus svogūnus, nuimkite nuo ugnies ir palaikykite kelias valandas.

2. Juodą duoną su sėklomis supjaustykite mažais kvadratėliais ir kepkite orkaitėje 180 oC temperatūroje apie 5-7 minutes, kol apskrus.