Tradicinis ar įdomesnis silkės patiekalas Kūčioms? Tikėtina, kad kai išbandysite šį silkės su marinuotais burokėliais ir šviežiomis slyvomis receptą, jis taps tradicinis.

#Alfasvienasnamuose video receptą rasite ČIA
4 asm.
Gaminimas 20 min.
Silkei pagaminti reikia:
0,5 raudonojo svogūno
1 riekelės juodos duonos su sėklomis AGOTOS 45% SĖKLŲ DUONA
1 vidutinio virto burokėlio
Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų vyno acto
Žiupsnelio cukraus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
2 šviežių slyvų
2 vnt. silkių filė
2 šaukštų majonezo
Prieskoninių žolelių (papuošimui)
Svogūnų marinatui:
6 šaukštų acto
2 šaukštų cukraus
0,5 stiklinės vandens
Mėgstamų prieskonių (aš naudojau: lauro lapus, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus, garstyčių grūdelius)
1. Svogūną supjaustykite laiveliais (į 6 dalis). Actą sumaišykite su cukrumi, lauro lapais, gvazdikėliais, pipirais ir garstyčių grūdeliais. Viską pakaitinkite apie 5 min., sudėkite pjaustytus svogūnus, nuimkite nuo ugnies ir palaikykite kelias valandas.
2. Juodą duoną su sėklomis supjaustykite mažais kvadratėliais ir kepkite orkaitėje 180 oC temperatūroje apie 5-7 minutes, kol apskrus.