top of page

4 idėjos, kaip gardžiai praleisti dieną Poznanėje



Artimoji kaimynė Lenkija vis labiau tampa patraukli keliautojams, kuriems svarbūs maisto potyriai. Viena iš įsimintinų stotelių yra Poznanė. Šis miestas yra seniausias Lenkijoje. O kartu tai ir vakarietiškiausias šalies didmiestis, kuris dar vadinamas vartais į Lenkiją ir į Europą, nes iš jo lengvai pasiekiamas Berlynas ir kiti Europos miestai.


Pats metas leistis į gurmaniškus potyrius!


Pusryčiams nenusivilsite pasirinkę Weranda. Čia atrasite ne tik gardžių omletų, bet įvairiausių sumuštinių, tarp kurių pasirinkimo netrūksta ir vegetarams. Humusas ir raudoni marinuoti svogūnai dar niekuomet nebuvo tokie skanūs. O labiausiai pakeri atmosfera dekoratyviniai augalai kviečia šioje aplinkoje pabūti kiek ilgiau. Pusryčiams pakaks iki 10 eurų.


Jeigu jus domina tik vegetariškos variacijos, viena gardžiausių šakšukų jūsų laukia Jaglana vegetarinėje kavinėje. O jau desertų lengvumas ir gardumas!


Nesinori jokių improvizacijų, tik sotaus lenkiško maisto? Ir čia Poznanė yra daug ką paruošusi. Visgi siūlome aplenkti centrinėje aikštėje esančius restoranus ir paklaidžioti jaukiomis senamiesčio gatvelėmis. Viena iš tradicinio lenkiško maisto vietų yra WIEJSKIE JADLO, kuriame galima justi harmoningą samplaiką tarp modernaus ir tradicinio maisto. Būtinai paragaukite vienų gardžiausių lenkiškų koldūnų pierogi.


O po visų ieškojimų pats metas gurmaniškiems atradimams! Dark Restaurant garantuos ne tik gardžius, bet ir neįprastus potyrius. Šio restorano atstovas Jarosław Ludwicki pasakojo, kad tokio tipo restoranas, kuris veiktų ištisai visus metus vienintelis ne tik Lenkijoje, bet ir visoje Rytų Europoje. Jis buvo atidarytas prieš 14 metų ir stebina savo populiarumu. Pasak J. Ludwicki, pirmiausiai tai nulemia nauji poskoniai. Valgant tamsoje atsiveria visai kitokios skonių paletės tą patį maistą valgančios poros kartais susiginčija, nes jiems atrodo, kad valgomi visiškai skirtingi patiekalai.


Tai kaipgi viskas vyksta? Restorano darbuotojas jus pasitinka ir trumpai pristato taisykles. Reikia išsijungti telefoną, negalima nieko fotografuoti, esant papildomiems poreikiams, galėsite pasitelkti varpelį. Prieš įeinant į restorano patalpas, patartina nueiti į tualetą. O po to jūs esate nuvedami į restorano salę, kurioje esate apsuptas kitų lankytojų, bet.. jų tiesiog nematote. Jus atlydėjęs padavėjas padeda atsisėsti, supažindina su visu procesu ir palieka apsiprasti prie kitokio vakarienės scenarijaus.


Maistas kiekvienam klientui patiekiamas vis kitoks. Anot restorano, jis kinta kas valandą bandoma pakeisti bent kelis ingredientus. Net jei draugų kompaniją pasirinks tą pačią meniu variaciją, jie vis tiek mėgausis kitokiais patiekalais. Tai yra daroma, kad kiekvieno patirtis būtų unikali. Nuo pat restorano atidarymo čia dirba virtuvės šefas Radek Nejman, kuris tikrai negamina tamsoje. Kad ir kaip tai beskambėtų pasirodo, tai populiariausias restoranų lankytojų klausimas!


O jei bijote, kad valgymas aklinoje jums pernelyg ekstremalus bent pabandykite! Restoranas turi erdvę, kurioje yra ir kiek šviesiau, tad jei nebenorėsite spėlioti, kur lėkštė, o kur šakutė, savo gurmanišką kelionę tiesiog pratęsite kitoje salėje.

Naujausi įrašai

bottom of page