#3dienioidėja: blynai ar omletas? „Kaiserschmarrn!" (Receptas)

Svarstantiesiems, kokį pusryčių patiekalą – blynus ar omletą, rinktis, rubrikos #3dienioidėja autorė gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė turi pasiūlymą su receptu!


austriški blyneliai, plėšytas omletas, Alfo Ivanausko receptas


„Skambės juokingai, bet mūsų šeimoje yra vartojamos dvi vokiškos frazės. Tai „Kaiserschmarrn " ir „Arbeitsgemeinschaft-für-Osteosynthesefragen" (pamėginkite perskaityti greitai). Pastarąją su vyru išmokome kadaise ruošdamiesi traumatologijos egzaminui ir taip ji amžiams įsirašė liežuvio atmintyje. Na, o šiandien – apie – Kaiserschmarrn".


Tai yra greiti ir nuostabūs „Imperatoriškieji blyneliai". Originaliame recepte daugiau sviesto, cukraus ir dedama rome mirkytų razinų. Tokie labai tinkami gardžiuotis įlipus į kokią Alpių viršūnę (tiesa, ten pirmąsyk jų ir ragavau).

Čia mano „Kaiserschmarrn" variantas (užteks maždaug 3-4 asmenims, priklausomai nuo alkanumo). Visko dėjau po 5:

  • 5 kiaušiniai

  • 5 šaukštai miltų (be didelio kaupelio)

  • 4 arb. šaukšteliai cukraus + 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus

  • 5 šaukštai pieno

+ norimi priedai: tradiciškai razinos, o aš šįsyk įbėriau aguonų.


austriškas plėšytas omletas, vmgonline receptas, Barbora Jarašūnė

Kaip gaminti?

Suplakti kiaušinius iki putų ir vėliau įmaišyti likusius ingredientus. Keptuvėje pakaitinti sviestą, įlieti tešlą, kepti, kol sutvirtės apačia. Tuomet apvesti, kepti kitą pusę ir po kiek laiko susmulkinti mentele omletą-blyną į smulkesnius gabaliukus. Maišant gabalėlius keptuvėje galima dar pagardinti gabalėliu sviesto. Tobula patiekti apibarstytus cukraus pudra, šalia tinka trintos uogos, tyrės ar uogienės. Aš derinau su orkaitėje keptais trintais obuoliais.


„Kaiserschmarrn" – mažai chaoso ir visi laimingi, pamėginkite!


Gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė, patarimai
Asmeninio archyvo nuotr.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg