
4 asm.
Gaminimas 25 min.
Reikia:
16 mėgstamų kukulių
3–4 riekelės rūkytos šoninės
100 g neriebios grietinės
ryšelis krapų
½ citrinos sulčių
žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštas spanguolių
druskos
1. Šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, nustatę mažą kaitrą. Į tą pačią keptuvę sudėkite kukulius, įpilkite apie 100 ml vandens, uždenkite ir juos pašildykite.
2. Suberkite spanguoles ir lengvai patraiškykite šakute. Supjaustykite krapus.
3. Į keptuvę sukrėskite grietinę ir išmaišykite, kaitinkite, kol grietinė lengvai sutirštės. Suberkite krapus, citrinos žievelę, įpilkite citrinos sulčių pagal skonį, jei reikia, įberkite druskos. Išmaišykite.
4. Patiekite su bulvių koše.