Reikia:
25 g tamsios kakavos
1 šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio sirupo
130 g DANSUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“
Žiupsnelis druskos
180 g juodojo šokolado
100 g sviesto
3 kiaušinių
4–5 slyvų
2 šaukštelių kepimo miltelių
150 g miltų
1. Sumaišykite ir persijokite miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Ištirpinkite sviestą su DANSUKKER auksaspalviu sirupu ir 50 g šokolado nustatę labai mažą kaitrą. Likusį šokoladą susmulkinkite.
2. Į miltų mišinį supilkite lengvai paplaktus kiaušinius su DANSUKKER cukranendrių cukrumi „Demerara“, ištirpintą sviestą su šokoladu ir viską lengvai sumaišykite.
3. Galiausiai suberkite smulkintą šokoladą ir tešlą supilkite į keksinę pailgą formą (10 x 24 cm).
4. Slyvas supjaustykite plonomis riekelėmis ir „sustatykite“ į tešlą.
5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Išimkite, aušinkite formoje, o po to išimkite iš formos.
Comments