top of page

Šlapias šokoladinis pyragas su uogomis be miltų ir sviesto

Labai šokoladinis, drėgnas, sodrus pyragas su uogomis. Receptas, kuriame nėra nei miltų, nei sviesto.

šokoladinis pyragas, Alfo receptas

Pyrago skersmuo 20 cm


Šokoladiniam pyragui su uogomis be miltų ir sviesto reikia:

  • 100 g juodojo šokolado (pvz.: „Pergalės“)

  • 55 g NATURLI organinio tepamo riebalų mišinio „Vegan block“

  • 2 kiaušinių

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 25 ml NESPRESSO kavos „Buenos Aires Lungo“

  • 2 šaukštų kakavos

  • Baltojo šokolado (papuošti)

  • 1 saujos šviežių arba šaldytų aviečių ir gervuogių

  • Žiupsnelio druskos

  1. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą ir NATURLI organinį tepamą riebalų mišinį „Vegan block“.

  2. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite ir supilkite į skirtingus dubenėlius. Į kiekvieną suberkite po 50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“. Baltymus išplakite iki putų, šiek tiek pasūdykite. Taip pat išplakite trynius.

  3. Pagaminkite NESPRESSO kavos „Buenos Aires Lungo“ puodelį. Puse jo supilkite į trynius, suberkite kakavą, viską išmaišykite. Po truputį pilkite išsilydžiusį šokoladą ir maišykite. Šiek tiek šokolado pasilikite papuošimui.

  4. Į masę supilkite išplaktus baltymus ir viską išmaišykite mentele.

  5. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi, į ją pilkite pyrago tešlą.

  6. Baltą šokoladą išlydykite garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.

  7. Pyrago viršų apliekite likusiu tamsiu šokoladu, tada baltu šokoladu, galite mentele gražiai paskirstyti ar sulieti linijas. Papuoškite uogomis, kurias šiek tiek įsmeikite į masę.

  8. Pyragą kepkite įkaitintoje 170 oC orkaitėje su karšto apipūtimo funkcija apie 25 minutes.


Alfas Ivanauskas, Alfo receptai

ALFO PATARIMAI:

· Jei neturite kavos aparato, galite naudoti ir paprastą kavą. Padarykite puodelį kavos ir nukoškite tirščius, į pyragą pilkite tik skystį.

· Jei norite ryškesnio skonio, į pyrago tešlą galite įpilti šlakelį konjako ar apelsinų likerio.

· Šį desertą galite valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Kartu su pyragu labai tiks šokoladiniai arba vaniliniai ledai.

·Jei neturėtumėte uogų, šį pyragą galite gaminti ir be jų.

· Jei pyragą laikysite šaldytuve, prieš valgant jį išimkite ir palaikykite kambario temperatūroje bent valandą.


Skanaus!



Comments


Naujausi įrašai

bottom of page