Šiam bananų ir šokolado pyragui neįmanoma atsispirti. Saldus, drėgnas, priklausomybę sukeliantis ir nesudėtingas pagaminti. Patiekite su mėgstama kava.

6–8 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 50 min.
Bananų ir šokolado pyragui reikia:
100 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušinių
150 g juodojo šokolado
3 prinokusių bananų
2 šaukštelių kepimo miltelių
250 g miltų
50 g kakavos
Žiupsnelio druskos
Plakamosios grietinėlės (patiekti)
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite arba keksinę formą (11x30 cm), arba stačiakampę (22x22 cm).
2. Sviestą ištirpinkite, suberkite cukrų, išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.
3. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
4. Šokoladą susmulkinkite malūnėliu arba sutarkuokite.
5. Bananus lengvai patrinkite šakute, gali likti ir didesnių gabaliukų. Bananus ir sviestą su kiaušiniais sudėkite į maišymo indą. Viską sumaišykite plaktuvu. Suberkite persijotus su kepimo milteliais miltus, kakavą ir druską. Išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite smulkintą šokoladą.
6. Sukrėskite tešlą į formą ir kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. Iš karto trumpai paaušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.
7. Plaktuvu išplakite grietinėlę ir patiekite kepinį su ja.
Gardžių atradimų.