Šiandien tebūnie iškilmingai: apelsinais kvepiantis viščiukas


apelsinais kvepiantis viščiukas, VMG receptai, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.



6 asm.

Gaminimas 30 min.

Zzz 12 val.

Kepimas ~1,5 val.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1 viščiuko (~1,6–1,8 kg)

  • Marinatui:

  • 1 šaukštelio maltų aitriųjų paprikų

  • 1 šaukšto rūkytos paprikos

  • 30 g šviežio imbiero

  • 2 skiltelių česnako

  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 citrinos sulčių

  • 3 šaukštų brendžio

  • 1 šaukštelio medaus

  • Druskos, juodųjų pipirų

  • Morkų, batatų, moliūgų, svogūnų, vynuogių, Provanso žolelių (garnyrui)

  1. Viščiuką perpjaukite per nugarą.