4 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 45 min.
Orkaitės t-ra 200 °C
Reikia:
4-6 lygių bulvių su lupena, tinkančių įdaryti
Šlakelio aliejaus
1 šaukštelio Provanso žolelių
1 svogūno
6-8 rudųjų pievagrybių
1 indelio SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“
40 g KITCHEN ME sūdytos parūkytos antienos filė
100 g tarkuoto ementalio arba gaudos
2-3 gabaliukų džiovintų baravykų
Druskos
Laiškinių česnakų, kalendros patiekti
1. Bulves perpjaukite pusiau, išskobkite vidų. Pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite Provanso žolelėmis. Išskobtą vidų padėkite šalia, ant skardos.
2. Šaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę ir kepkite, kol bulvės taps minkštos.
3. Svogūną smulkiai supjaustykite, kepkite keptuvėje su aliejumi.
4. Supjaustykite pievagrybius, irgi suberkite į keptuvę, prie svogūnų. Kepkite, kol pievagrybiai suminkštės, bet neperkepkite. Supilkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažą „Originalus“ ir 4-5 min. patroškinkite.
5. Apkeptas bulves pasūdykite. Puseles pripildykite grybų įdaro, užberkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar 10 min. – kol išsilydys sūris.
6. Supjaustykite laiškinius česnakus ir kalendras, taip pat supjaustykite KITCHEN ME sūdytą-parūkytą antienos filė.
7. Ant iškeptų bulvių sudėkite pjaustytą antienos filė, užtarkuokite džiovintų baravykų ir užberkite smulkintų žalumynų. Patiekite išsyk.
Comments