![](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_bbee4cdc6bfe4f87bf12a2e7b969a637~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_196,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_bbee4cdc6bfe4f87bf12a2e7b969a637~mv2.jpg)
Laidos VIENAS NAMUOSE vaizdo įrašą ir receptą rasite ČIA
Reikia:
1 kg vištienos sparnelių
Marinatui:
2 mažų aitriųjų paprikų
2 svogūnų
6–8 skiltelių česnako
50 ml baltojo vyno acto
1 šaukšto maltos saldžiosios paprikos
1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
100 ml alyvuogių aliejaus
1 šaukšto medaus
5–6 šakelių šviežio čiobrelio
1 šaukštelio druskos
1. Paprikas, svogūnus ir česnaką susmulkinkite trintuvu iki tyrės. Visus marinato ingredientus sumaišykite, sudėkite į marinatą vištienos sparnelius ir palikite 2–3 val., o geriausiai – nakčiai.
2. Prieš dėdami sparnelius į skardą, kruopščiai nuvalykite marinatą, kad nedegtų.
3. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba kepkite ant grotelių.
![](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_b51359f36df441be964e82c107ab55cf~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_196,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_b51359f36df441be964e82c107ab55cf~mv2.jpg)
ALFO PATARIMAI:
· Šis marinatas taip pat tinka ir kalakutienai, ir kiaulienai.
· Jeigu čiobreliai jauni, galite dėti kartu su koteliais, o jei koteliai kieti – nuskabykite lapelius.
· Sparnelių marinato aštrumą reguliuokite pagal save – didindami arba mažindami aitriųjų paprikų kiekį.
BARBORA receptų skiltyje vienu mygtuko paspaudimu galite visus šiuos produktus sudėti į pirkinių krepšelį.