top of page

Vyšnių ir cukinijų uogienė


Reikia:

  • 600 g šviežių arba šaldytų vyšnių

  • 400 g cukinijų

  • 50 ml vandens

  • 500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

  • 1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 1 šaukštelio meduolinių prieskonių mišinio


1. Į puodą suberkite uogas, supilkite vandenį ir kaitinkite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite cukrų. Ant vidutinės ugnies pavirkite apie 10–12 min.

2. Suberkite smulkiais kubeliais supjaustytą cukiniją ir virkite dar apie 10 min.

3. Baigdami virti suberkite vanilinį cukrų ir prieskonius.

4. Palikite aušti maždaug 30 min.

5. Supilkite į šiltus stiklainius ir uždarykite.

Naujausi įrašai

bottom of page