top of page

Virtuvės enciklopedija: su kuo ir kaip valgoma „Matjes“ silkė?


Matjes silkė, patiekalai su silke, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


Jaunos ir neneršusios silkės gaudomos gegužės–birželio mėnesiais. Jų mėsa ypač švelni ir gardi. „Matjes“ silkės yra riebesnės nei įprastos silkės. Kadangi jų sezonas labai trumpas, o taip pat dėl to, kad yra riebios, išgaudytos silkės pirmiausia yra užšaldomos, o tik po to vežamos į perdirbimo vietas. Užšaldytas silkes yra paprasčiau transportuoti, nes dėl riebumo žuvys gali keisti skonį ir labai greitai sugesti, tad nešaldytų silkių galima paragauti tik ten, kur jos yra gaudomos. Ypatinga silkių žymė – silkė yra išvalyta, pašalinta galva, bet vis dar lieka sujungimas uodega. Olandijoje sukurtas specialus šios silkės valgymo ritualas – jos tiesiog nuryjamos nekramtant. Prie silkės dažniausia patiekiami smulkiai pjaustyti marinuoti svogūnai.


IŠBANDYKITE:





Naujausi įrašai

bottom of page