top of page

Vasaros'21 hitai: geriausi ledinės kavos receptai

Karštą vasaros dieną norisi atsigaivinti... puodeliu kavos? „Nespresso" kavos meistrai sukūrė išskirtinę kolekciją „Barista Creations for Ice“ – tai mišiniai rinktinių „Arabica" kavos pupelių, kurios buvo specialiai maltos ir skrudintos taip, kad tobulai derėtų su ledu ir pienu ne tik neprarasdamos geriausių savo savybių, bet dar labiau jas išryškindamos.



Švelniai šalta

Ledinės kavos skonis yra švelnesnis nei karštos kavos, todėl puikiai gaivina karštą vasaros dieną. Šiai vasarai „Nespresso“ parūpino jau pamėgtų šaltos kavos mišinių – „Barista Creations“ Freddo Delicato (lengvai skrudinta pupelės, ryškios vaisių natos) ir Freddo Intenso (gilesnio, intensyvesnio skonio, įdomumo suteikia Pietų Amerikos arabika sumaišyta su Indonezijos arabika). Šias kavas geriausia ruošti pagal Nespresso rekomendaciją:

Paruošti kavos iš 1 kavos kapsulės (40 ml) ir supilta ją ant į puodelį subertos saujos ledo kubelių (90 g). Kad būtų išpildyti visi šaltos kavos skoniai, kavos ir ledukų mišinį užpilkite šaltu vandeniu arba pienu (90ml).



Egzotiškas potėpis: gaivinantis kokosas su trupučiu vanilės

Šiemet „Barista Creations for Ice“ kolekcijoje yra naujas egzotiškas riboto leidimo kokosų skonis, sukurtas tiems, kurie vėsindamiesi nori pasijusti lyg egzotinio klimato juostoje. Šioje kavoje kokoso skonis puikiai dera su kepintomis karamelinėmis Lotynų Amerikos arabikos pupelių natomis. Vanilės užuomina šį gaivų malonumą tik dar labiau sustiprina.


 

Išbandykite gaivinantį kokosų skonio malonumą – kokosų skonio šaltą macchiato kavą


Šaltam kavos gėrimui paruošti reikia:

· Vienos kapsulės (40 ml) COCONUT FLAVOR OVER ICE espreso

· 90 g ledo kubelių

· 10 ml šafrano sirupo

· 100 ml 1,5 proc riebumo pieno

· Laimo žievelės

· Žiupsnio kokoso drožlių


1. 100 ml pieno (1,5 proc riebumo) įpilkite „Barista“ kavos gėrimų plaktuvą. Pasirinkite „Iced Frappe“ režimą ir paspauskite starto mygtuką.

2. 3 ledo gabalėlius įdėkite į stiklinę, kurioje ruošite kavos gėrimą.

3. Įpilkite 10 ml sirupo ir įdėkite laimo žievelės.

4. Šaltą suplaktą pieną pilkite į stiklinę su ledu ir išmaišykite.

5. 40 ml COCONUT FLAVOR OVER ICE espreso supilkite į stiklinę su ledukais ir pienu.

6. Pabarstykite kokoso drožlėmis.


„Nespresso" garantuoja geriausią ledinės kavos patirtį. Skanaus!


NESPRESSO kavų asortimentą, aksesuarus bei kavos aparatus rasite čia: www.nespresso.ltarba „Nespresso" butikuose PC „G9“ bei PLC „Panorama“ Vilniuje.





Naujausi įrašai

bottom of page