top of page

Užkandis su čiabata, žuvies užtepėlė ir šviežių pomidorų bei šparagų salotos


Laidos VIENAS NAMUOSE vaizdo įrašą ir receptą rasite ČIA


Reikia:

  • 1 čiabatos

  • Alyvuogių aliejaus (kepti)

  • 1 skiltelės česnako

  • Tarkuotos citrinos žievelės

  • 250 g KIETAVIŠKIŲ uoginių pomidoriukų

  • Ryšelio šparagų (200 g)

  • Kelių šviežio baziliko (žaliojo ir violetinio) viršūnėlių su lapeliais

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  • Alyvuogių aliejaus (marinatui)

  • 3 virtų kiaušinių

  • 1 karštai rūkyto upėtakio filė

  • 2–3 svogūnų laiškų su ropelėmis

  • 3 šaukštų FELIX padažo „Tūkstantis salų“

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Telicherry“

  • Įvairių prieskoninių žolelių (pabarstyti)


1. Čiabatą perpjaukite išilgai. Keptuvę kruopščiai patepkite alyvuogių aliejumi, pakaitinkite ir dėkite čiabatą pjūviu į apačią. Apskrudinkite iki aukso spalvos. Pakepintą čiabatą įtrinkite česnaku ir pabarstykite trupučiu citrinos žievelės.  

2. Perpjaukite pusiau KIETAVIŠKIŲ uoginius pomidoriukus, supjaustykite šparagų viršūnėles. Pasmulkinkite baziliką ir viską sumaišykite. Pašlakstykite citrinos sultimis, įpilkite alyvuogių aliejaus ir įberkite citrinos žievelės. Sumaišykite ir palaikykite 10–15 min.

3. Į trintuvo indą sudėkite kiaušinius, upėtakio filė, pasmulkintus svogūnų laiškus ir supilkite FELIX padažą „Tūkstantis salų“. Įberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“. Viską sutrinkite iki norimos tekstūros – ar tai pastos pavidalo, ar grūdėtos, ar su gabaliukais.

4. Paruoštą čiabatą užtepkite žuvies ir kiaušinių užtepėle, ant viršaus sudėkite šparagų ir pomidoriukų salotas, puoškite įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis.

5. Čiabatą galite patiekti supjaustytą gabaliukais, o galite pjaustyti po patiekimo.


ALFO PATARIMAI:

· Šparagų galiukus galite panaudoti sriuboms, troškiniams, omletams. Viršūnėles valgykite šviežias.

· Vietoje upėtakio galite naudoti kitą karšto rūkymo žuvį – skumbrę, jūros lydeką arba jūros ešerį.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page