Tortas su šilauogėmis
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Tortas su šilauogėmis


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

10–12 asm.

Gaminimas 15 min.

Zzz 6 val.

  • 200 g vanilinių zefyrų

  • 500 ml plakamosios grietinėlės

  • 50 ml DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 1 šaukštelio žaliosios citrinos žievelės

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

  • 200 g šilauogių


  1. Paruoškite 22 cm skersmens tortinę formą arba kitokią 1 l talpos.

  2. Nedideliais gabaliukais supjaustykite zefyrus. Dalį jų paskleiskite formoje.

  3. Grietinėlę pradėkite plakti, pamažu supilkite DANSUKKER šviesųjį sirupą, o pabaigoje suberkite žaliosios citrinos žievelę ir supilkite sultis. Išmaišykite ir padalinkite masę pusiau. Dalį šilauogių sutrinkite ir supilkite į vieną dalį masės.

  4. Pramaišiui pilkite ledų mases į formą, dėkite zefyrus ir likusias uogas. Viską supylę, išlyginkite viršų ir suvyniokite formą į maistinę plėvelę.

  5. Dėkite į šaldiklį ir šaldykite ne trumpiau nei 6 val.

  6. Puoškite uogomis ir prieskoninėmis žolelėmis.

Skanaus!


Daugiau gardžių patiekalų receptų, patarimų ir gero skonio rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Pavartyti galite ČIA.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg