top of page

TOP 5 skanios vietos pagal Justiną Jarutį (+ vegetariškų „tacos“ receptas)

„Freaks on Floor“ lyderis Justinas Jarutis nėra išrankus maistui. Jam skanu ir kavinėse, ir namuose, mat jo žmona Justina moka fantastiškai pagaminti sriubas ir įvairiausius troškinius. Mylimiausių restoranų sąraše figūruoja vietos, kuriose puikus kainos ir kokybės santykis. O jei pats stoja prie viryklės, draugai rikiuojasi į eilę, nes apie Justino gaminamą meksikietišką patiekalą jau sklando legendos.

TOP 5 skanios vietos pagal Justiną

„Džiaugsmas“

Rekomenduoju ten užsukti švenčiant kažkokią progą. Nes tikrai labai skanu ir porcijos ne tokios, kad po vakarienės dar reikėtų eiti iki kebabų kiosko. Aš likau sužavėtas.

Adresas: Vilniaus 28, Vilnius

„Ramenas ir pagaliukai“

Kartą per dvi savaites ten einame su žmona ir visąlaik valgome tą patį: aštrios vištienos arba Tokyo rameną, o aš – arba Tonkocu arba Tokyo.

Adresas: L. Stuokos-Gucevičiaus g.7, Lakūnų g. 14B, Vilnius

„Blue Lotus“

Labai mėgstu indų maistą. O čia visada puikiai pavalgau.

Adresas: Totorių g. 16, Vilnius

„Namaste“

Dar vienas puikaus indiško maisto taškas. Aplinka tokia labai paprasta, staltiesės ne visada šiugžda nuo švaros, verslo susitikimo jame nerengčiau, bet patiekalai tikrai labai skanūs.

Adresas: Pylimo g.5/Kalinausko g.2

„Piano piano“

Rizoto ten puikus. Kartą paragavus išsivysto priklausomybė.

Adresas: Vilniaus g. 33

Vegetariški „tacos“ pagal Justiną Jarutį su ypatingu ingredientu – mangu

Geriausias vakarėlių patiekalas, kurio paragavę draugai prašo recepto.

Jums reikės:

  • 2 indelių vyšninių pomidoriukų 1 didelio raudonojo svogūno druskos, pipirų1 prisirpusio mango 1–2 avokadų 1 geltonosios paprikos 1 raudonosios paprikos 1/2 česnako galvos 1 pakelio kalendrų 2 citrinų šiek tiek anakardžių arba pistacijų (pagal skonį) 1 indelio 30 % riebumo grietinės fermentinio sūrio 1 indelio konservuotų avinžirnių 2 indelių konservuotų raudonųjų pupelių 1 indelio česnakinio padažo tortilijų indiškų prieskonių 1 aitrios paprikos

Kaip gaminti:

Salsa Į atskirą indą smulkiai supjaustome pomidoriukus ir svogūną. Įberiame šiek tiek druskos ir pipirų, paliekame marinuotis. Į pagrindinį salsos indą smulkiai supjaustome paprikas, česnaką, avokadą, 2/3 mango, 1/2 pakelio kalendrų. Tada sudedame pomidoriukų marinatą ir viską gerai išmaišome. Pabaigai įspaudžiame vieną citriną ir pagal skonį įberiame indiškų prieskonių.

Padažas Į grietinę sumetame likusį mangą, smulkintus riešutus ir pabarstome indiškais prieskoniais, druska, pipirais. Viską sumalame maišytuvu.

Įdaras Pupeles ir avinžirnius sumaišome keptuvėje. Avinžirnius nukošiame, o pupeles ir jų padažą iš skardinės supilame į keptuvę ir viską gerai pakepiname.

Tortilija Tortilijas kaitiname keptuvėje. Galime net šiek tiek apdeginti, bus traškesnės.

Sutarkuojame sūrį, supjaustome likusią kalendrą, supjaustome citriną gabalėliais ir padėję česnakinio padažo indelį galime valgyti.

Naujausi įrašai

bottom of page