top of page

Tiršta sodri svogūnų sriuba su skirtingų sūrių užkepu



Reikia:

5–6 svogūnų

2–3 skiltelių česnako

Alyvuogių aliejaus (kepti)

Šviežių čiobrelių

50 g sviesto

30 ml brendžio arba konjako

1 šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

1 stiklinės sidro

30 ml baltojo vyno acto

1 l skaniai išvirto jautienos sultinio

SANTA MARIA akmens druskos

250 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos juostelių

SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

1 prancūziško batono

Šviežių svogūnų laiškų (patiekti)

100–150 g įvairių sūrių (mocarelos, parmezano, ementalio)

1. Supjaustykite svogūnus plonais šiaudeliais. Česnaką susmulkinkite.

2. Svogūnams apkepti naudokite 2–3 keptuves. Įpilkite alyvuogių aliejaus į keptuves, suberkite svogūnus. Juos paskirstykite keptuvėse taip, kad svogūnai laisvai keptų, o ne troškintųsi. Kepkite kiek stipresnėje nei vidutinė kaitroje.

3. Įdėkite po šakelę šviežio čiobrelio. Kai svogūnai apkeps, sudėkite sviestą ir dar 5–7 min. kepkite.

4. Sukrėskite visus svogūnus į vieną puodą, suberkite česnaką ir trumpai pakepinkite. Nuolat kaitindami svogūnus, supilkite į juos brendį arba konjaką, nugarinkite. Įberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, permaišykite, 1–2 min. pakaitinkite, įpilkite sidrą, nugarinkite jį iki pusės tūrio.

5. Supilkite baltojo vyno actą, viską išmaišykite ir supilkite sultinį. Įberkite SANTA MARIA akmens druskos ir kaitinkite toliau, nustatę mažą kaitrą. Išvirusią sriubą sutrinkite kokteilinėje.

6. LAPINO PUOTA šviežios triušienos mėsos juosteles plonai supjaustykite. Į keptuvę, kurioje kepė svogūnai, suberkite triušieną, apkepkite, pabarstykite SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“, įberkite kelias šakeles čiobrelių ir pakepkite. Sūdykite jau iškepusią mėsą, kad neišsausėtų.

7. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, sudėkite į orkaitę – naudokite arba karšto oro apipūtimo, arba grilio funkciją.

8. Svogūnų laiškus supjaustykite 0,5 cm storio gabaliukais. Į gilų kepimo indą sudėkite keptą mėsą, pabarstykite svogūnų laiškais, ant viršaus uždėkite skrudintas batono riekeles, užberkite sūrio ir pašaukite į orkaitę, skrudinkite, kol sūris išsilydys. Išimkite, supilkite sriubą ir užberkite šviežių čiobrelių.



ALFO PATARIMAI:


· Svarbiausią įtaką šios sriubos skoniui turi tinkamas svogūnų iškepimas. Svogūnai turi tapti permatomi, gražios gintarinės spalvos, geriau svogūnus perkepti, negu neiškepti. Taip pat nesudeginkite svogūnų, nes sriuba bus karti. 

· Ši sriuba tradiciškai verdama iš baltųjų svogūnų, bet galima pabandyti ir raudonuosius.

· Sultinį išsivirkite skanų, gardinkite prieskoniais ir žolelėmis. Jei neturite laiko virti sultinį, galite naudoti sultinio kubelį, bet pasirinkite jums tinkančios sudėties.

· Sriubą virkite atidengtą, jei jums reikia ją nugarinti. Uždenkite tada, kai jos liks tiek, kiek jums reikia.

· Sriubą galite virti be mėsos, galite naudoti daržovių sultinį.

· Galite naudoti tiek alkoholinį, tiek nealkoholinį sidrą. Jis turi būti sausas, geriausiai tinka obuolių arba kriaušių. Taip pat galite įpilti ir baltojo vyno. 

· Naudokite paprasčiausią pigų prancūzišką batoną su porėtu minkštimu. Svarbu, kad minkštimo nebūtų daug, kad nesugertų visos sriubos. Taip pat tinka ir čiabata.

· Galite naudoti tik vienos rūšies sūrį, bet pamėginkite suderinti bent kelis – mocarelą dėkite dėl tąsumo, parmezano tipo sūrį – dėl traškumo, ementalis suteiks turtingo skonio. 


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page