top of page

Sultingas tortilijų apkepas su vištiena ir pievagrybiais – vos per 10 min.



Reikia:


  • 1 pakelio SANTA MARIA tortilijų „Original“ (6 vnt.)

  • 400 g vištienos vidinės filė

  • 1 šaukštelio SANTA MARIA Provanso žolelių

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 100 g karštai rūkytos šoninės riekelių

  • 150 g pievagrybių

  • Aliejaus kepti (alyvuogių)

  • 150–180 g fermentinio sūrio

  • 100–120 g mocarelos

  • 100 g žaliųjų žirnelių

  • 3 kiaušinių

  • 120 ml grietinėlės

1. 22 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite į ją 1 tortiliją.

2. 5 SANTA MARIA tortilijas sukarpykite žirklėmis nedideliais gabaliukais.

3. Vištienos filė supjaustykite vid. dydžio gabaliukais, pabarstykite SANTA MARIA Provanso žolelėmis, SANTA MARIA akmens druska ir užberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“. Permaišykite ir atidėkite trumpam.

4. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, pasmulkinkite šoninę. Pievagrybius supjaustykite vid. dydžio gabaliukais, stipriai nesmulkinkite.

5. Į keptuvę supilkite aliejų, suberkite svogūnus bei šoninę ir apkepkite, kol svogūnai taps švelniai auksinės spalvos. Suberkite pievagrybius ir apkepkite, bet stipriai nekepkite, kad neišsausėtų, papildomai įpilkite apie 100 ml vandens ir patroškinkite 2–3 min.

6. Sutarkuokite sūrius.

7. Dideliame dubenyje sumaišykite vištieną, supjaustytas tortilijas, pakepintus svogūnus, šoninę, pievagrybius, žirnelius ir sūrį. Gautą masę sukrėskite į formą, išlyginkite taip, kad viršuje būtų daugiau tortilijų gabaliukų. Kiaušinius sumaišykite su grietinėle ir gautu užpilu užpilkite pyragą. Šaukite į orkaitę 35–40 min. (180 °C).


ALFO RECEPTAI:

  • Vidinė vištienos filė yra švelni, greitai iškepa.

  • Vietoje vištienos galite naudoti ANAMMA sojų faršą.

  • Pyragą galite ruošti su šviežia arba parūkyta lašiša.

  • Pyragui tiks ir morkos, kukurūzai, brokoliai – tiesiog improvizuokite.

  • Pievagrybių neplaukite, nes jie pajuoduoja.

  • Galima naudoti ir ruduosius pievagrybius, bet turėkite omenyje, kad jie yra labiau aromatingi.

  • Žirnelius atšildykite tiesiog užpylę vandeniu. Jų virti nereikia.

  • Mocarelos rutuliukus suplėšykite pirštais.

  • Puikiai tiks ir augalinė grietinėlė.

  • Šį pyragą galite kepti silikoninėse formose, galite kepti kaip keksiukus.

  • Pyragas puikiai tinka „išsineštukui“.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page