top of page

Sočios, bet gaivios mėsos salotos su keptomis vynuogėmis 


gaivios salotos su mėsa ir keptomis vynuogėmis, grilio patiekalai, Alfo receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą VIENAS GAMTOJE galite pažiūrėti ČIA


Reikia:

  • 1 kekės mėlynųjų vynuogių

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • SANTA MARIA žiupsnelio druskos

  • „Lapino puotos“ šviežių triušienos dešrelių

  • SANTA MARIA šlapio marinato

  • ½ citrinos sulčių ir žievelės

  • ½ žaliosios citrinos sulčių ir žievelės

  • ½ apelsino sulčių ir žievelės

  • Šakelės šviežio rozmarino

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukranendrių cukraus

  • 1 skiltelės česnako

  • Mėgstamų salotų lapų

1. Nuo stiebelių nuimkite vynuoges. Geriausia, kad jos būtų besėklės. Nuskabykite nuo kekės ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Taip pat gausiai apibarstykite pipirais ir druska.

2. Šaukite vynuoges į grilį ir stebėkite, kad nesudegtų.

3. Triušieną pamarinuokite SANTA MARIA marinate ir dėkite kepti ant grilio.

4. Atskirame dubenėlyje sumaišykite sultis, druską, pipirus, cukrų. Įtarkuokite apelsino ir citrinos žievelių. Šliūkštelėkite aliejaus ir kruopščiai išmaišykite.

5. Baigdami kepti, ant vynuogių uždėkite rozmarino.

6. Pasmulkinkite česnaką, sudėkite į marinatą ir išmaišykite.

7. Serviruokite salotas: dėkite salotas, užpilkite padažo ir galiausiai karūnuokite keptomis vynuogėmis ir triušiena. Galiausiai užpilkite dar marinato.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page