Riešutiniai sausainiai su džemu

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Riešutiniai sausainiai su džemu



    10 vnt.

    Gaminimas 25 min.

    Kepimas 10-12 min.

    Orkaitės t-ra 185 °C


    Reikia:

    • 150 g migdolų arba lazdynų riešutų

    • 150 g miltų

    • 150 g sviesto

    • 100 g miltelinio cukraus

    • žiupsnelis druskos

    • 100 g aviečių džemo

    1. Įkaitinkite orkaitę iki 185 °C temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi „Gosia“. 2. Migdolus susmulkinkite smulkintuvu iki kruopelyčių ir sumaišykite su miltais ir druska. 3. Minkštą sviestą ištrinkite su milteliniu cukrumi iki purios masės. Suberkite miltų ir riešutų mišinį, greitai užminkykite tešlą. Padalykite ją į 2–3 dalis, iš kiekvienos suvoliokite maždaug 1,5–2 cm skersmens volelį. Supjaustykite jį nedideliais gabaliukais, iš kiekvieno padarykite rutuliuką, sudėkite į skardą ir pirštu padarykite įdubimus. 4. Kepkite 10–12 minučių, tik žiūrėkite, kad labai neapskrustų. Išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. 5. Jeigu džemas – su sėklytėmis, pertrinkite jį per sietelį. Kol sausainiai kepa, mažame prikaistuvyje pakaitinkite džemą iki užvirs. 6. Į kiekvieno sausainio įdubimą įspauskite truputį šilto džemo, leiskite sustingti.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg