AŠ Ikona vmgonline

Pyragas „Voveraitė“



8-10 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 1 val..

Orkaitės t-ra 180 °C


Pyragui reikia:

  • 1 kg obuolių

  • 150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 150 g miltų

  • 150 g smulkintų graikinių riešutų

  • 3 kiaušiniai

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • 1 nubrauktas šaukštelis sodos

  • 1 šaukštas cinamono

  • Žiupsnelis druskos

  • DANSUKKER miltelinio cukraus pabarstyti

1. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir užberkite cukrumi ir cinamonu. Palikite valandai.

2. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius supilkite į obuolius, taip pat suberkite riešutus, druską, persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Išmaišykite.

3. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai per 2–3 kartus sumaišykite su pagrindine mase.

4. Kepimo formą (20 x 30 cm) išklokite kepimo popieriumi. Tešlą sukrėskite į formą. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie valandą. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyragas iškepęs.

5. Aušinkite ant grotelių, prieš patiekdami pabarstykite DANSUKKER milteliniu cukrumi.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg