top of page

Pica su žiediniu kopūstu, šonine ir mangais

Netikėta kompozicija, puikiai tinkanti picai. Picos su žiediniu kopūstu, šonine ir mangais receptas.

Pica su žiediniu kopūstu ir mangu, Alfo receptas

4–6 asmenims


Picai reikia:


Tešlai paruošti:

  • 7 g sausų mielių

  • 300 ml šilto vandens

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 4 šaukštų tiršto pomidorų padažo

  • 1 nedidelio žiedinio kopūsto

  • 100 g rūkytos kiaulienos šoninės

  • 150 g bri sūrio

  • 1 sunokusio mango

  • žiupsnelio muskatų

  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • šviežių mėtų


1. Paruoškite tešlą – mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

2. Miltus sumaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos pagrindą ir patieskite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.

5. Žiedinį kopūstą perliekite verdančiu, tada – lediniu vandeniu ir nusausinkite.

6. Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu ir ant jo išdėliokite smulkintus kopūsto žiedynus, šoninės juosteles, supjaustytą bri sūrį ir mango gabalėlius.

7. Pabarstykite muskatais, juodaisiais pipirais ir kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Iškepus apibarstykite mėtomis.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page