Naudingųjų medžiagų turinčios jūros gėrybės ir geležies pilni špinatai. Pica gali būti net labai sveika! Picos su krevetėmis ir špinatais receptas yra beveik sveikuoliškas!
4–6 asmenims
Picai reikia:
Tešlai paruošti:
7 g sausų mielių
300 ml šilto vandens
300 g miltų
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
Įdarui:
4 šaukštų pomidorų padažo
100 g tarkuotos mocarelos
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
150 g špinatų
300 g virtų krevečių
1 sunokusio avokado
kelių šaukštų fetos sūrio
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
kelių citrinos skiltelių
1. Paruoškite tešlą – mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.
2. Miltus sumaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.
3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.
4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos pagrindą ir patieskite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5. Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu ir apibarstykite sūriais, išdėliokite špinatus, krevetes ir supjaustytą avokadą.
6. Kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Iškepusią picą apibarstykite fetos sūriu, pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Skanaus!