top of page

Pica su aštuonkojais, alyvuogėmis ir česnakais

Naminė pica išskirtiniam skoniui. Nerealus derinys: picos su aštuonkojais, alyvuogėmis ir česnakais receptas.

Pica su aštuonkojais ir alyvuogėmis, Alfo receptas


4–6 asmenims


Picai reikia:


Tešlai paruošti:

  • 7 g sausų mielių

  • 300 ml šilto vandens

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 4 šaukštų tiršto pomidorų padažo

  • 100 g tarkuoto mocarelos sūrio

  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • 200 g konservuotų aštuonkojų

  • saujos juodųjų alyvuogių

  • 50 g marinuotų česnakų

  • bazilikų lapelių


1. Paruoškite tešlą – mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje.

2. Miltus sumaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų.

3. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

4. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos pagrindą ir patieskite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.

5. Picos pagrindą ištepkite pomidorų padažu ir apibarstykite sūriais.

6. Išdėliokite aštuonkojų gabaliukus, alyvuoges ir česnakus.

7. Kepkite iki 220 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Iškepus apibarstykite bazilikų lapeliais.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page