AŠ Ikona vmgonline

Paukštienos troškinys, užkeptas sluoksniuota tešla


Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Reikia:

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 morkos

  • Aliejaus (kepti)

  • 340 g LAPINO PUOTA šviežios anties kulšelių mėsos (troškinti, kepti)

  • 1 šaukštelio paprikų mišinio

  • 1 šaukštelio maltos kalendros

  • Žiupsnelio druskos

  • 300 g virtų arba konservuotų pupelių

  • 2–3 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo „Originalus“

  • 1 lakštelio sluoksniuotos bemielės tešlos

  • 1 kiaušinio (patepti)

1. Svogūną ir česnaką gana stambiai supjaustykite. Morką perpjaukite į keturias dalis išilgai ir taip pat supjaustykite stambiai. Daržoves sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite.

2. Į tą pačią keptuvę sudėkite LAPINO PUOTA šviežios anties kulšelių mėsą (troškinti, kepti) ir trumpai apkepkite stiprioje kaitroje. Suberkite prieskonius, pupeles, išmaišykite, įdėkite 2–3 šaukštus SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo „Originalus“ ir 2–3 min. pakaitinkite.

3. Į apkepui skirtą formą sudėkite įdarą. Formos kraštelius patepkite troškinio padažu. Sluoksniuotą tešlą uždėkite ant formos. Per vidurį įpjaukite. Tešlą patepkite kiaušinio plakiniu.

4. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg