top of page

Nuodėmingiausieji: šonkauliukai su sezamų padažu


šonkauliukai, VMG receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asm.


Reikia:

  • apie 1 kg šonkauliukų

  • ½ šaukšto druskos

Glaistui:

  • 1 valgomojo (šalotinio) smulkinto svogūnėlio

  • 3 skiltelių smulkinto česnako

  • ½ šaukštelio malto imbiero

  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • žiupsnelio maltų baltųjų pipirų

  • 1 šaukšto sezamų pastos

  • 3 šaukštų ryžių acto

  • 200 ml sojų padažo

  • 200 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių

  • 4 šaukštų „Hoisin“ padažo

  1. Šonkauliukus supjaustykite po vieną ar kelis kauliukus. Įtrinkite druska, uždenkite maistine folija ir kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val.

  2. Tuo metu paruoškite padažą: supilkite visus ingredientus į nedidelį puodą ir maišydami kaitinkite ant nedidelės kaitros apie 20 min., kol padažas sutirštės. Galiausiai sutrinkite maisto smulkintuvu. Apie ¾ stiklinės padažo atidėkite.

  3. Nuo bebaigiančių iškepti šonkauliukų nuimkite maistinę foliją, aptepkite juos padažu ir kepkite dar pusvalandį, padidinę temperatūrą iki 180 °C.

  4. Šonkauliukus patiekite su atidėtu padažu ir mėgstamu garnyru.



Skanaus!



Receptas iš knygos PLAY COOK KISS: culinary tricks



Naujausi įrašai

bottom of page