top of page

Nostalgiškas skanėstas: duoninis tortas su mandarinais


Duonos tortas, duoninis tortas, tortas su mandarinais, nostalgiški skanėstai, Alfo Ivanausko receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


6 asm.

Gaminimas 30 min

Kepimas 35-40 min

t-ra 180 °C


Reikia:

  • 6 kiaušiniai

  • 120 g cukraus

  • 80 g smulkinto šokolado

  • ½ stiklinės ruginės duonos džiūvėsėlių

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • 1 šaukštelis tarkuotos mandarinų žievelės

  • Kremui:

  • 100 g grietinėlės

  • 100 g maskarponės

  • 1 šaukštas miltelinio cukraus

  • Šviežių arba konservuotų mandarinų


  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Apvalią 22 cm skersmens tortinę formą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Trynius ištrinkite su cukrumi, kol masė pasidarys šviesi ir sutirštės, suberkite trintą šokoladą, persijotus duonos džiūvėsėlius ir mandarinų žievelę. Atsargiai permaišykite. 

  3. Baltymus išplakite iki standžių putų ir pusę jų kiekio sudėkite į trynių ir šokolado masę. Atsargiai permaišykite, svarbu nesuspausti baltymų putų, po to sumaišykite su likusiais baltymais.

  4. Sukrėsti tešlą į 20 cm skersmens formas ir kepti įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 40 min. 

  5. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar biskvitai iškepę: jei ištrauktas iešmelis sausas – biskvitai iškepę. Iš pradžių aušinkite orkaitėje, po to – ant grotelių.

  6. Į plaktuvo indą dėkite maskarponę ir miltelinį cukrų, palaipsniui plakite, po to pilkite grietinėlę. Atsargiai, neperplakite kremo.

  7. Dėkite kremą ant visiškai ataušusio biskvito, viršų puoškite mandarinų skiltelėmis.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page