top of page

Naudingi patarimai, kaip panaudoti kavos tirščius

Kur pilate kavos tirščius? Pro langą, į kriauklę, į gėlės vazoną? Stop: užuot užkimšę kriauklę, kavos tirščius galite labai sumaniai panaudoti!


Patarimai, kavos tirščiai, kaip panaudoti kavos tirščius
Unsplash.com nuotr.

  1. Kavos tirščių pagalba pašalinsite riebalus! Jums tereikia įberti keletą kavos tirščių šaukštelių į riebaluotą puodą, keptuvę, ištrinti juos ir susikaupusių riebalų kaip nebūta!

  2. Mėsos marinavimui. Tikriausiai šio panaudojimo būdo nesate girdėję, bet, taip, kavos tirščius galite pasitelkti ir mėsos marinavimui. Į mėsos marinatą įdėkite kelis šaukštelius kavos tirščių ir mėsa taps dar minkštesne. Be to, ir įgaus malonesnį kvapą.

  3. Tešlos gaminimui. Jums tereikės kelių puodelių kavos tirščių (žinoma, nusausintų), pusės puodelio druskos bei miltų, vandens pagal poreikį. Visa tai sumaišykite ir patikėkite, jūsų tešla įgaus dar gardesnį skonį.

  4. Gaivesniam šaldytuvo kvapui. Tikriausiai pastebėjote, kad daugiau laiko praleidžiant namuose ir dažniau veriant šaldytuvo dureles bei nuolat pildant jų turinį, šaldytuvo kvapas vis labiau ima nemaloniai stebinti. Visgi ir tam į kovą gali stoti kavos tirščiai. Į nereikalingą indelį suberkite kavos tirščius ir tiesiog pastatykite šaldytuve ar net šaldiklyje ir pastebėsite, jau po kelių dienų nemalonaus aromato nebeliks.

  5. Išsigelbėjimas gaminančiam žmogui. Jei virtuvėje dažnai tenka pjaustyti svogūnus ir česnakus, kavos tirščiai gali pagelbėti ir šiuo aspektu. Kavos tirščiai neutralizuoja nemalonius aromatus. Belieka rankas įtrinti drėgnais kavos tirščiais ir erzinančio kvapo kaip nebūta!

  6. Indų plovimui. Jau minėjome, kad kavos tirščiai puikiai tinka kuopti keptuvėms ar puodams. Visgi nebijokite jų pasitelkti ir lėkščių plovimui. Dėl šiurkščios tekstūros jie padeda panaikinti visus nepageidaujamus maisto likučius. Sumani alternatyva buitinei chemijai.

  7. Grilio valymui. Jei turite galimybę, greičiausiai jau išsitraukėte ir grilį. Deja, bet jis greitai tampa purvinas. Taip, ir čia pasitarnaus kavos tirščiai. Į kempinę įtrinkite drėgnų kavos tirščių ir valykite groteles. Jos kaipmat ims blizgėti.

  8. Namų aromatui. Kavos tirščiai skleidžia malonų aromatą. Įberkite jų į vazą su džiovintomis gėlėmis ir namuose iškart taps gaiviau.

  9. Skruzdžių naikinimui. Nuolat sulaukiate šių nepageidaujamų svečių? Tose vietose, kur jas pastebėjote, paberkite šiek tiek kavos tirščių, ir daugiau šio galvos skausmo nebeliks.

  10. Efektyvios trąšos. Kavos tirščiai puikiai tinka kambarinių augalų tręšimui. Be to, pasitelkite ir eksperimentams sode. Pavyzdžiui, norint pagerinti morkų derlių, sumaišykite sėklas su kavos tirščiais. Sėklos ne tik geriau sudygs, bet ir pagerės dirvos kokybė. Taip pat ši medžiaga puikiai tinka ir kompostui.



Sėkmės!


Naujausi įrašai

bottom of page