top of page

Neatsivalgomi geltonieji šaltibarščiai pagal Alfo receptą

Dar vienas šaltibarščių pusbrolio receptas.

Neįprasti, išraiškingo skonio geltonieji šaltibarščiai, tikėtina, taps jūsų šios vasaros šaltų sriubų hitu.


Neatsivalgomi geltonieji šaltibarščiai pagal Alfo receptą
VMG archyvo nuotr.

2 asm.


Geltoniesiems šaltibarščiams pagaminti reikia:

  • 2–3 stiklinių kefyro

  • 2–3 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo be gliuteno

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • 2 YAKI NORI džiovintų jūros dumblių lapų

  • 1 šaukštelio aštraus mėgstamo padažo

  • 2 trumpavaisių agurkų

  • 200 g karšto rūkymo upėtakio ar skumbrės (iškaulintų)

  • 6 šaukštų SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“

  • Kelių svogūnų laiškų su svogūnėliais

  • 8 šviežių mažų bulvių su lupena

  • 2 virtų kiaušinių

  • 1 česnako skiltelės

  • Keleto kalendros lapelių

  • 2 šaukštų grietinės 30 % rieb.

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Į dubenį supilkite kefyrą, KIKKOMAN sojų padažą be gliuteno, įtarkuokite citrinos žievelės, smulkiai paplėšykite YAKI NORI džiovintų jūros dumblių lapų, įdėkite aštraus padažo. Viską išmaišykite ir palikite pastovėti šaldytuve, kol ruošite kitus ingredientus.

  2. Agurką supjaustykite plonomis juostelėmis, žuvį susmulkinkite nedideliais gabalėliais rankomis.

  3. SPILVA marinuotus burokėlius „Klasika“ nukoškite, kad neliktų skysčio.

  4. Svogūnėlius su svogūnų laiškais smulkiai supjaustykite.

  5. Bulves su lupena išvirkite, nupilkite vandenį, apšlakstykite aliejumi ir lengvai pakepinkite. Baigiant kepti įberkite druskos ir įtarkuokite česnako. Išjunkite ugnį, kad česnakai neperkeptų.

  6. Į sriubos indą, ties centru, dėkite burokėlius, ant viršaus bulves, iš šonų agurkus ir užpilkite agurkus kefyro sriuba.

  7. Ant bulvių dėkite upėtakio gabaliukus, susmulkintą kiaušinį, svogūnus ir apibarstykite šviežiomis kalendromis. Iš šono įdėkite šaukštą grietinės.


ALFO PATARIMAI:


· Kefyrą rinkitės kuo riebesnį.

· Šią sriubą galite skaninti pjaustytais ridikėliais.

· Jei norite kitokio skonio, burokėlius prieš gaminant šiek tiek pakepkite apšlakstę alyvuogių aliejumi orkaitėje ant kepimo popieriaus. Apie 7–8 minutes 180 °C temperatūroje, taip jie bus dar sodresnio ir įdomesnio skonio.

· Bulves į sriubą dėkite dar karštas, kad valgant jos būtų šiltos, taip bus skaniau.

Jei norite paprastesnio varianto, visus ingredientus galite sumaišyti lėkštėje ir valgyti kaip paprastus šaltibarščius.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page