Naminis „Big Mac“ sumuštinis ir naminis vegetariškas „Big Mac“
- 2020-02-13
- 2 min. skaitymo
Atnaujinta: prieš 3 dienas

3 amerikietiško stiliaus bandelių mėsainiams
Naminiam BIG MAC'ui pagaminti reikia:
1 šviežio sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“
2 sojų maltinių
1 saldaus svogūno
1 „Iceberg“ salotos
4–5 riekelių čederio
2 raugintų agurkų
geltonųjų pomidorų
Aliejaus (kepti)
BBQ prieskonių
1. Šviežio sausai brandintos jautienos maltinį „Mėsainiams“ sudėkite į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite BBQ prieskoniais ir šaukite į iki 210 °C įkaitintą orkaitę 10–12 min., kol mėsa gražiai apskrus.
2. Sojų maltinius sudėkite į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite BBQ prieskoniais ir šaukite į iki 210 °C įkaitintą orkaitę 5–6 min. Apverskite ir dar kepkite 5–6 min.
3. Mėsainių bandeles paskrudinkite orkaitėje.
4. Raugintus agurkus supjaustykite pailgomis riekelėmis.
5. Ledkalnio salotas supjaustykite stambiais kvadratėliais.
6. Svogūną pasmulkinkite. Jei jis yra per aštrus, nuplikykite karštu vandeniu, o po to perliekite šaltu.

I mėsainio surinkimas:
Bandelės pagrindą patepkite padažu
Dėkite supjaustytų salotų
Dėkite smulkiai supjaustyto svogūno
Sūrio riekelę
Šviežio sausai brandintos jautienos maltinį „Mėsainiams“
Svogūno
Bandelę
Padažą
Raugintus agurkus, supjaustytus riekelėmis
Sūrio riekelę
Svogūno
Uždenkite patepta padažu bandele.
II mėsainio surinkimas:
Bandelės pagrindą patepkite padažu
Dėkite supjaustytų salotų
Geltonojo pomidoro riekeles
Sūrio riekelę
Sojų maltinį
Smulkiai supjaustyto svogūno
Bandelę
Padažą
Sūrio riekelę
Svogūno
Sojų maltinį
Smulkiai supjaustytus svogūnus
Uždenkite patepta padažu bandele.
Skanusis padažas „Big Mac“ prie „burgerių“
2 marinuotų agurkėlių
2 šaukštų baltojo vyno acto
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
1 kupino šaukšto aštresnių saldžių garstyčių
Prieskonių „Roasted Garlic and Pepper“
120 g padažo „Mėsainiams“
1. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkėlius, nusausinkite juos popieriniais rankšluosčiais ir sumaišykite su likusiais produktais.

ALFO PATARIMAI:
· Ir mėsainius, ir sojų kepsnelius galite kepti ir ant grilio, ir keptuvėje.
· Jeigu kepate kepsninėje, tuomet mėsainį kepkite ant grotelių, o neatšildytus sojų kepsnelius kepkite ant folija užkloto paviršiaus. Gausiai pašlakstykite aliejumi, kad būtų patogu vartyti.
Skanaus!