top of page

Naminis „Big Mac“ sumuštinis ir naminis vegetariškas „Big Mac“

  • 2020-02-13
  • 2 min. skaitymo

Atnaujinta: prieš 3 dienas


VMG nuotr.
VMG nuotr.

3 amerikietiško stiliaus bandelių mėsainiams


Naminiam BIG MAC'ui pagaminti reikia:

  • 1  šviežio sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“

  • 2 sojų maltinių

  • 1 saldaus svogūno

  • 1 „Iceberg“ salotos

  • 4–5 riekelių čederio

  • 2 raugintų agurkų

  • geltonųjų pomidorų

  • Aliejaus (kepti)

  • BBQ prieskonių


1. Šviežio sausai brandintos jautienos maltinį „Mėsainiams“ sudėkite į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite BBQ prieskoniais ir šaukite į iki 210 °C įkaitintą orkaitę 10–12 min., kol mėsa gražiai apskrus.

2. Sojų maltinius sudėkite į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite BBQ prieskoniais ir šaukite į iki 210 °C įkaitintą orkaitę 5–6 min. Apverskite ir dar kepkite 5–6 min.

3. Mėsainių bandeles paskrudinkite orkaitėje.

4. Raugintus agurkus supjaustykite pailgomis riekelėmis.

5. Ledkalnio salotas supjaustykite stambiais kvadratėliais.

6. Svogūną pasmulkinkite. Jei jis yra per aštrus, nuplikykite karštu vandeniu, o po to perliekite šaltu.


I mėsainio surinkimas:

  1. Bandelės pagrindą patepkite padažu

  2. Dėkite supjaustytų salotų

  3. Dėkite smulkiai supjaustyto svogūno

  4. Sūrio riekelę

  5. Šviežio sausai brandintos jautienos maltinį „Mėsainiams“

  6. Svogūno

  7. Bandelę

  8. Padažą

  9. Raugintus agurkus, supjaustytus riekelėmis

  10. Sūrio riekelę

  11. Svogūno

  12. Uždenkite patepta padažu bandele.

II mėsainio surinkimas:

  1. Bandelės pagrindą patepkite padažu

  2. Dėkite supjaustytų salotų

  3. Geltonojo pomidoro riekeles

  4. Sūrio riekelę

  5. Sojų maltinį

  6. Smulkiai supjaustyto svogūno

  7. Bandelę

  8. Padažą

  9. Sūrio riekelę

  10. Svogūno

  11. Sojų maltinį

  12. Smulkiai supjaustytus svogūnus

  13. Uždenkite patepta padažu bandele.

Skanusis padažas „Big Mac“ prie „burgerių“

  • 2 marinuotų agurkėlių

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

  • 1 kupino šaukšto aštresnių saldžių garstyčių

  • Prieskonių „Roasted Garlic and Pepper“

  • 120 g padažo „Mėsainiams“

1. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkėlius, nusausinkite juos popieriniais rankšluosčiais ir sumaišykite su likusiais produktais. 



ALFO PATARIMAI:

· Ir mėsainius, ir sojų kepsnelius galite kepti ir ant grilio, ir keptuvėje.

· Jeigu kepate kepsninėje, tuomet mėsainį kepkite ant grotelių, o neatšildytus sojų kepsnelius kepkite ant folija užkloto paviršiaus. Gausiai pašlakstykite aliejumi, kad būtų patogu vartyti.


Skanaus!


bottom of page