top of page

Must have virtuvėje: 5 prieskonių mišiniai, be kurių neišsiversite

Prieskoniai suteikia prieskonį patiekalams ir gyvenimui. Yra tokių, kurie būtini, kad jaustumėte skonį, yra tokių, be kurių visai galime verstis – nebus ir nepasigesite. Pristatome penkis tradicinius prieskonių mišinius, kurie turėtų būti kiekvienoje virtuvėje. Beje, mišinius galite susimaišyti ir patys!


prieskoniai, VMG
Unsplash.com nuotr.

Bouquet garni prancūziškas šviežių prieskoninių žolelių mišinys, susidedantis iš trijų pagrindinių prieskonių: 2-3 šakelių petražolių, 1-2 lauro lapų, 1 šakelės čiobrelių. Bouquet garni žolės surišamos į ryšulėlį. Bouqet garni dedamas į sriubas, sultinius, troškinius ir padažus..


Kario prieskoniai indiškas prieskonių mišinys, neturintis tikslaus recepto. Mišinio sudėtyje gali būti iki kelių dešimčių prieskonių, bet pagrindas yra ciberžolės, suteikiančios puikią geltoną spalvą ir charakteringą skonį. Dažniausiai vartojami ryžių, mėsos, žuvies, daržovių, paukštienos, avienos patiekalams gardinti.


Unsplash.com nuotr.


Provanso žolės – tradicinis prancūziškas prieskoninių žolelių mišinys, neturintis tikslios sudėties. Apibūdinamas poetiškai – žolės, karštais vasaros mėnesiais augančios pietų Prancūzijos pievose. Dažniausiai nurodomi rozmarinas, levandos, bazilikas, mairūnas, čiobreliai, dašis ir kt. Sudedamųjų dalių gali būti daugiau. Tinka mėsai, žuviai, sriuboms, daržovėms, netgi duonos skrebučiams.


Ras el hanout tradicinis Šiaurės Afrikos prieskonių mišinys. Jo pavadinimas išvertus reiškia „geriausia, kas yra parduotuvėje“. Tikslios šio prieskonių mišinio sudėties nėra, bet paprastai jo sudėtyje yra kardamonų, gvazdikėlių, cinamono, maltų aitriųjų paprikų, kalendrų, kuminų, imbierų, muskato riešutų, ciberžolės. Sriuboms, troškiniams, kruopainiams.


Garam Masala indiškas prieskonių mišinys. Tikslios sudėties nėra, bet tradiciškai į sudėtį įeina juodieji pipirai, cinamonas, kardamonai, muskato riešutas, lauro lapai, kvapieji pipirai, aitriosios paprikos ir kt. Ypač tinka mėsos ir daržovių patiekalams, prieš vartojimą prieskoniai pakepinami lydytame svieste (ghee).

Prieskoniai, VMG
Unsplash.com nuotr.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page