AŠ Ikona vmgonline

Minkšti ir sultingi BBQ šonkauliukai, kepti orkaitėje



Laidos VIENAS NAMUOSE vaizdo įrašą ir receptą rasite ČIA:


Reikia:

  • 2 ekologiško sultinio kubelių

  • 1 kg šonkaulių juostelės

  • 1 l vandens

  • 1 svogūno

  • 3–4 skiltelių česnako

  • 1 šaukšto juodųjų pipirų žirnelių

  • 1 šaukšto kvapiųjų pipirų žirnelių

  • 4–5 lauro lapų

  • Petražolių ryšelio

  • SANTA MARIA akmens druskos

Marinatui:

  • 4 skiltelių česnako

  • 1 nepilno šaukštelio SANTA MARIA saldžiosios paprikos

  • 1 šaukštelio SANTA MARIA maltos kalendros

  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos

  • 1 šaukšto viskio

  • 6 šaukštų WOW MAMA padažo „Barbeąue Cayenne“

  • SANTA MARIA akmens druskos (pagal skonį)

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

1. Ištirpinkite sultinio kubelius vandenyje, užvirinkite, sudėkite šonkauliukus ir vėl užvirinkite, pradėkite nuiminėti susidariusias putas. Kai jau putų nebebus, sudėkite į sultinį svogūną, česnaką, suberkite pipirus, sudėkite lauro lapus, petražoles, įberkite SANTA MARIA akmens druskos ir virkite, nustatę mažą kaitrą 1 valandą.

2. Marinatui susmulkinkite česnaką, sumaišykite su SANTA MARIA saldžiąja paprika, SANTA MARIA malta kalendra, rūkyta paprika, viskiu, WOW MAMA padažu „Barbeąue Cayenne“, įberkite SANTA MARIA akmens druskos ir SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“.

3. Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite išvirtus šonkauliukus ir labai kruopščiai juos aptepkite marinatu iš visų pusių.

4. Šaukite į iki 200 °C įkaitinta orkaitę ir kepkite apie 10 min., kol marinatas virs gražia glazūra.



ALFO PATARIMAI:

· Prieš supjaustydami česnaką patraiškykite peiliu.

· Jeigu norite išgauti daugiau prieskonių aromato, galite pakepinti juos sausoje keptuvėje.

· Neperlaikykite vandenyje šonkauliukų, taip pat virkite juos prieš pat kepimą. Šonkauliai neturi stovėti ir laukti, marinatu denkite šiltus šonkauliukus.

· Į marinatą galite įpilti kelis šaukštus alyvuogių aliejaus.

Greitasis pagardas prie šonkauliukų

100 g DAUMANTŲ originalaus skonio pomidorų padažo „Karališkas“

6–8 SPILVA marinuotų agurkėlių

1. Smulkiai supjaustykite SPILVA marinuotus agurkėlius ir sumaišykite  su DAUMANTŲ originalaus skonio pomidorų padažu „Karališkas“. Papildomai galite pagardinti smulkintais česnakais.

Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg